пʼятниця, 7 вересня 2018 р.

Мирна акція протесту мешканців мікрорайону «Ковальський»

06 вересня у селі Покровське Токмацького району пройшла мирна акція протесту мешканців мікрорайону «Ковальський» проти будівництва ТЕЦ на території їх мікрорайону.
З 9:00 до 12:30 люди вимагали від депутатів Токмацької міської ради та міського голови скасувати рішення сесії ТМР від 17.01.2018 року про надання в оренду земельної ділянки для будівництва ТЕЦ, яке було включено до черги денної позачергової сесії, що мала відбутись у цей же день, бо вважають його незаконним на підставі висновків Державної архітектурно – будівельної інспекції України (ДАБІ), що є у розпорядженні нашої редакції.


В зв’язку з тим, що рух на трасі Василівка – Бердянськ був перекритий протестувальниками, охорону громадського порядку виконували працівники поліції, які знайшли порозуміння з людьми. Підтримати мирний протест приїхали депутати Токмацької районної ради, голова Токмацької РДА Віктор Дудукалов, який доставив на місце акції питну воду.
Зустрітися з міським головою Ігорем Котелевським не вдалося, бо він не відповідав на телефонні дзвінки та надіслав СМС повідомлення про те, що на цей момент зайнятий.
Захід висвітлювали телеканали 1+1, Z (канал «Запоріжжя»), СарматТВ та інші.
О 14:00 відбулося засідання робочої групи для  вивчення питання   будівництва об’єкту  енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралі (ТЕЦ) електричною потужністю 8,6 МВт на біопаливі в м. Токмак  в присутності директора Придніпровської БІОТЕС Ярослава Мартинова, депутатів ТМР та громадськості мікрорайону. Всі зусилля пана Мартинова доповісти про перспективи будівництва ТЕЦ та відсутність екологічної небезпеки закінчились нічим, громадськість вимагала одного – розірвати договір оренди земельної ділянки, бо дії інвестора є незаконними.
О 16:00 мала відбутися позачергова сесія ТМР, в чергу денну якої було включено питання «Про припинення права користування земельною ділянкою» - тією самою, про яку говорилося вище. Проблеми пішли з самого початку – відсутність кворуму, що не давав можливості розпочати роботу. Десь через годину очікування кворум з`явився і робота розпочалася. З 17:00 до 18:30 так і не вдалося депутатам ухвалити наболіле для громади питання -13 з 18 голосів, що недостатньо.
Громадськість мікрорайону «Ковальський» обурилася такому рішенню депутатів Токмацької міської ради і вирішила продовжити боротьбу за свою екологічну безпеку.
Наступного дня, 07 вересня, позачергова сесія продовжила свою роботу о 09:00 годині. Присутні 20 депутатів. Одним з питань черги денної було «Про внесення змін до рішення Токмацької міської ради №34 від 28.08.2018 р. «Про  створення робочої групи для  вивчення питання   будівництва об’єкту  енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралі (ТЕЦ) електричною потужністю 8,6 МВт на біопаливі в м. Токмак». Депутати 18 голосами до складу робочої групи для вивчення питання будівництва об’єкту  енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралі (ТЕЦ)  в м. Токмак додатково ввели Чуб Олександра - секретаря Токмацької міської ради, Криворучко Наталію - радника міського голови, Чаговець Олену – голову громадської ради при виконавчому комітеті  Токмацької міської ради, Лисак Олега – мешканця мікрорайону «Ковальський», Нанівського Романа  та Хомічука Олександра -  депутатів Токмацької міської ради.




Немає коментарів:

Дописати коментар