пʼятниця, 28 вересня 2018 р.

Про цифрове телевізійне мовлення у Токмаці



На Ваш лист від 11.09.2018 № 436 щодо цифрового телевізійного мовлення в місті Токмак обласна державна адміністрація, в межах компетенції, повідомляє про таке.

Безсумнівно, обласна влада поділяє Ваше занепокоєння можливими наслідками та незручностями, з якими стикнулися пересічні громадяни після вимкнення аналогового мовлення. Обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень вживає усіх можливих заходів для вирішення питання. Так, Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю проведено моніторинг стану доступності сигналу ОУВ-Т2 для населення по всій території Запорізької області та створено актуальну базу можливості прийому провідних запорізьких телеканалів у аналоговому та цифровому (ОУВ-Т2) мовленні. Виявлено факти повної відсутності або значного ускладнення можливості прийому сигналу ОУВ-Т2 в низці районів області, у тому числі і Токмаку. Всі ці дані було направлено до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням розглянути можливість встановлення додаткових передавачів у проблемних районах Запорізької області для створення стабільної зони покриття сигналу ОУВ-Т2. За даними Нацради, спільно з іншими державними органами у межах діяльності Міжвідомчої координаційної групи з упровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, утвореної відповідним наказом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, наразі розробляються шляхи вирішення питання щодо покриття всієї території країни цифровим сигналом. Спільними діями визначаються проблемні території і опрацьовуються різні варіанти для усунення «білих плям», зокрема, встановлення додаткових передавачів в мережі провайдера програмної послуги Т 2 Наразі TOB «Зеонбуд» проводить комплекс робіт із встановлення додаткових 47 передавальних станцій, що дозволить поширювати цифровий сигнал на більшу територію країни. За їхньою інформацією, вже проведено попереднє радіочастотне планування спільно з фахівцями ДП «УДЦР» та направлено запити до Концерну РРТ щодо надання технічних умов для розміщення обладнання додаткових передавачів на об’єктах КРРТ.
Зрозуміло, що впровадження цих заходів потребує певного часу. Але облдержадміністрація сподівається, що ці дії дозволять вирішити усі проблемні питання, які виникли в процесі переходу від аналогового до цифрового стандарту.

Заступник голови Е. ГУГНІН



Немає коментарів:

Дописати коментар