вівторок, 18 вересня 2018 р.

На захисті інтересів фермерів та приватних землевласників

Відбулися чергові збори відокремленого підрозділу громадської організації  "Асоціація фермерів та приватних землевласників України"  Запорізької області.
На збори  в  м. Токмак  з`їхалися  та прийняли участь фермери та приватні   землевласники з  дев`яти районів області.
В роботі зборів прийняв участь та виступив з інформацією  директор Запорізького представництва  ТОВ  АГРОФІРМА "Сади України" Заліський С.В.
При висвітленні діяльності  асоціації  за звітний період  голова ВП ГО "АФЗУ" Запорізької області Матвієнко В.В. порушила такі питання, як  самозатвердження організації, відстоювання земельних питань, використання можливостей  отримання  державної підтримки фермерськими господарствами, про запобігання "захватів" фермерських  земель  та інше.
            Так, зокрема, вона прокоментувала ситуацію, одного фермерського господарства  Чернігівського району.  Сталося так, що два роки тому помер голова фермерського господарства. Дружина, яка була членом цього господарства, перереєструвалась на голову цього фермерського господарства.  Господарство успішно працювало, сплачувавши всі податки. І от нині, в деяких чиновників Бердянської прокуратури з`явились наміри вилучити  землю, а це - 50 гектарів, через суд,  начебто,  як незаконно використовувану. 
А за цим фермером, послідують і інші, тому нам необхідно обов`язково відстояти незаконні посягання прокуратури на цю землю. Члени нашої Асоціації разом із засобами масової інформації вже двічі приймали участь в засіданнях суду в м. Запоріжжі і підтримували  своєю присутністю позицію фермера, на землі якого незаконно посягає прокуратура. І, в послідуючому, будемо докладати  максимум зусиль, щоб земля,згідно чинного законодавства, залишилась в фермерському господарстві.  
        На зборах були також розглянуті питання про зміни і нове в земельному законодавстві.  Члени Асоціації були, також, проінформовані про можливість з наступного року придбати   насіння озимих зернових для посіву  через сільськогосподарський обслуговуючий  кооператив " Дніпро" безпосередньо в Токмацькому районі.
       Фермери та землевласники поділились між собою досвідом - як можна отримати державну допомогу від держави в 2018 році.
       По всіх розглянутих питаннях  були прийняті відповідні рішення, направлені на сприяння розвитку діяльності фермерів  та приватних землевласників Запорізької області.

Олексій СТУСЬ


Немає коментарів:

Дописати коментар