пʼятниця, 5 березня 2021 р.

Станом на сьогодні гостро постала проблема життєдіяльності Молочанського дитячого санаторію

Не вистачає коштів ні на заробітну плату, ні на харчові продукти, ні на виконання вимог приписів ДСНС.

Це питання неодноразово розглядалося на засіданні постійної комісії Запорізької обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, де отримало підтримку з боку членів комісії.

2 березня 2021 року відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, на якому остаточно було погоджено виділення коштів двом дитячим санаторіям. Позиція Батьківщини – врятувати дитячі санаторії та сприяти розвитку таких соціально важливих об’єктів.

Моїм особистим завданням, як обласного депутата, який балотувався від цієї території,  було здійснити робочу поїздку до Молочанського санаторію та обстежити всі умови життєдіяльності закладу.

4 березня 2021 року я відвідала даний дитячий заклад та зустрілася з його керівником Сергієм Чуєвим. В ході зустрічі Сергій Васильович розповів про проблеми, які існують в санаторії, а також показав матеріально-технічну базу. Серед основних проблем – це гостра потреба в повноцінному фінансуванні, адже від початку 2021 року Національна служба здоров’я України фінансує заклад на 17.1% від потреби. Починаючи з листопада 2020 року Молочанський дитячий санаторій знаходиться у стані простою. На багаточисленні звернення директора до вищого керівництва держави, було отримано відмову. Оздоровлення та профілактика захворюваності дітей нікого не цікавить. Одну з усних відповідей С.В.Чуєв навіть процитував: «Одеяло маленькое, а вас много». Саме таке відношення до надважливих соціальних галузей і привело мене до санаторію. Оскільки є порозуміння з обласним керівництвом, нам всім необхідно об’єднуватися задля розвитку, а не руйнування. Адже в цьому закладі такий досвідчений, висококваліфікований персонал, є дуже багато власних, оригінальних напрацювань та методик лікування дітей, що ми не маємо жодного морального права втратити такі заклади.

Заклад повністю автономний: має власну котельню, пральню та навіть власну артезіанську свердловину.

Дуже прикро, що не всі розуміють наскільки важливо інвестувати в дітей, адже діти – це наше майбутнє, яке повинно бути здоровим та дихати вільно. Маю надію, що на сесії Запорізької обласної ради кошти першої необхідності будуть виділені в розмірі 366 тисяч гривен, але ми всі розуміємо, що цього мало. Нам необхідно об'єднуватися заради вирішення важливих питань людей, стверджує Валерія Матвієнко - депутат Запорізької обласної ради від ПП ВО "Батьківщина".

Немає коментарів:

Дописати коментар