неділя, 9 вересня 2018 р.

Проблеми екології вирішують діти: Маленьку помічницю, але велику шкідницю – на утилізацію


Усі ми добре знайомі з такою пані, як батарейка. Ці гальванічні елементи різного розміру і тривалості дії люди широко використовують у повсякденному житті. Батарейка – це наша маленька помічниця, що робить наше життя комфортнішим. Але мало хто замислюється, якої шкоди завдає використана батарейка. Адже її хімічний склад корисним аж ніяк не назвеш: свинець, олово, магній, нікель, цинк і навіть ртуть. Тож одна пальчикова батарейка, викинута в лісі, парковій зоні, тощо, здатна забруднити 20м2 або 400 літрів води. Тому цих «забруднювачів довкілля» треба віддавати на утилізацію.
Саме з метою бережливого ставлення до природи минулого року в Новенській загальноосвітній школі було започатковано акцію «Використану батарейку – на утилізацію». Школярі протягом навчального року зносили вже непотрібні батарейки до школи і складали їх до 5-літрової пластикової баклажки. Ідейним натхненником акції стала вчителька географії Галина Дорожко.
– Приємно, що діти не лишилися осторонь цієї акції. І вдвічі приємніше, що найактивнішими були саме наші початківці, – зауважила педагог.
На початку літа, під час відвідин Токмацької міської бібліотеки, діти передали близько семи кілограмів використаних батарейок депутату Токмацької міської ради Володимиру Куцерибу, який пообіцяв передати зібране до заводу по утилізації «гальваніки». 
Ну а новенські школярі вирішили не зупинятися на досягнутому. І вже з початком нового навчального року почали наповнювати чергову баклажку відпрацьованими батарейками. До речі, діти дуже б зраділи, аби їх приклад наслідували і дорослі.




Немає коментарів:

Дописати коментар