четвер, 27 вересня 2018 р.

Сесія Токмацької міської ради 27 вересня не відбулася

27 вересня, відповідно до розпорядження міського голови І. Котелевського, мала відбутися чергова сімдесят п’ята сесія Токмацької міської ради сьомого скликання.
Того дня, на 10:00 годину, сесійну залу заповнили мешканці мікрорайону «Ковальський», які прийшли послухати питання «Про припинення права користування земельною ділянкою (на мікрорайоні «Ковальський»), яке було включено до черги денної за номером 28. Це саме те питання, яке стосується будівництва ТЕЦ у мікрорайоні і люди вимагають скасування рішення Токмацької міської ради про надання в оренду земельної ділянки, площею 4,1 Га для цього будівництва.

Люди чекали занадто довго, але народні обранці чомусь не поспішали зайняти свої робочі місця, тому делеговані громадою представники пішли до службового кабінету міського голови та запросили його до сесійної зали, депутатів, в необхідній кількості, у залі так і не було.


Секретар міської ради О. Чуб повідомив, що йому невідомо чому відсутній кворум і оприлюднив список депутатів, які прибули на засідання та зареєструвалися. Це депутати від різних політичних партій, а саме – Є. Глаз`єв, В. Загуменний, С. Капінус, Г. Козявін, Т. Коржик, І. Мащенко, Р. Нанівський, В. Пасєвін, О. Площадний, С. Поліщук, М. Сенько, С. Степура, О. Хомічук, О. Чуб, В. Шаповал, В. Шило, Н. Шкарупило і В. Яковенко. Всього 18 чоловік, але ці депутати одночасно не перебували у залі – тому сесію розпочати не вдалося з-за відсутності кворуму.



Відповідно, свої робочі місця не зайняли і не зареєструвалися, тобто були відсутніми на сесії о 10:00 депутати – В. Бобринок, С. Глущенко, Д. Джіоєв, В. Єременко, С. Івченко, В. Куцериб, І. Кюрджиєв, В. Лукаш, В. Мікша, О. Надточій, М. Ніколаєнко, А. Пащенко, О. Плаксіна, Т. Ходальська, Н. Чулакова, Л. Яковлева – всього 16 депутатів з 34 обраних.
Поки чекали на депутатів, на вимогу громади, міський голова І. Котелевський написав

та оприлюднив заяву до правоохоронних органів прокуратури та нацполіції щодо незаконного будівництва ТЕЦ у Токмаці, заява була передана до адресата прямо у сесійній залі і зразу ж була зареєстрована належним чином.


Майже двогодинне очікування початку сесії ні до чого не привело – вона так і не розпочалася.
Цього ж дня, на 16:00, було знову призначено сесію. Прийшло 19 депутатів та громада мікрорайону у повному складі. Після затвердження складу лічильної комісії поступила пропозиція від депутата С. Поліщук перенести питання «Про припинення права користування земельною ділянкою (на мікрорайоні «Ковальський»), яке було включено до черги денної за номером 28, як повідомлялося вище, для розгляду за №1, але пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Не голосували депутати В. Лукаш і С. Івченко, які заявили на самому початку, що в них є справи і через 15 хвилин вони мають покинути сесійну залу.
При голосуванні за чергу денну «в цілому» - у сесійній залі також не було підтримки. У проведенні сесії головуючий зробив перерву до наступного засідання…


Під час сесійних баталій у залі була присутня бригада телевізійної програми  "STOP КОРУПЦІЇ", м. Київ, яка працює в Токмаці з 25 вересня. Телевізійники зафіксували факт образи депутата С. Поліщук від депутата В. Лукаша. Поліщук написала відповідну заяву до правоохоронних органів...  

Немає коментарів:

Дописати коментар