четвер, 6 квітня 2017 р.

Звернення депутатів Токмацької міської ради

Звернення депутатів Токмацької міської ради
до Президента України, Кабінету Міністрів, Національної комісії, що здійснює  державне регулювання  у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування необґрунтованого рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року

28 березня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання  у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення про затвердження за новою методологією тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств, розрахованих на основі приєднаної потужності.
НКРЕКП хоче вилучити транспортну складову з загального тарифу та ввести окрему обов’язкову абонентську плату ще й за роздутим тарифом. Інакше кажучи, кожна сім’я, НЕЗАЛЕЖНО ВІД СПОЖИВАННЯ, повинна буде додатково до і так завищених газових тарифів в середньому сплатити ще 92 грн/міс. або 1 100 грн по року. При середньорічному споживанні газу у розмірі 120 м. куб. (власники квартир в м. Токмак, обладнаних виключно газовою плиткою) зменшення ціни на газ дорівнюватиме 120*0.879=105.48 грн. Тоді як абонентської плати при обладнанні най розповсюдженим у м. Токмак лічильником G4, прийдеться сплатити 0,01902*(6*1,0296*24*365)=1029.28 грн.
Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом – наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають ті люди, які мало споживають газу, не мають лічильників і мають велику кількість зареєстрованих на своїй житлоплощі. У них плата може зрости у півтора або й більше разів.
При цьому на даний момент субсидії на сплату цих нових поборів не передбачені!
При цьому самі облгази жодної копійки не платять за користування державними та комунальними газопроводами.
Вважаємо, що рішення НКРЕКП, ухвалене 28 березня 2017 року, є необґрунтованим та незаконним, з таких причин:

1.      не відповідає нормам українського законодавства;
2.      перед його ухваленням не проведено жодних громадських обговорень та експертних заходів з цього питання;
3.      не проведена необхідна попередня аналітична робота з визначення доцільності та ефективності цього нововведення;
4.      не враховані складові та тенденції сучасного ринку природного газу;
5.      пропонується застосування подвійного платіжного навантаження на кінцевого споживача на вже сплачені цим споживачем газові мережі (які попередньо сплачені та передані на баланс облгазам);
6.      не визначено призначення та класифікація вищезазначеного стягнення зі споживача та його подальшого використання (на що стягується ця сума).
  Підраховано, що в першу чергу від введення абонплати за газ виграють власники газорозподільних компаній.  Лише у 2017 році від абонплати облгази отримають додатково біля 24 мільярди гривень. Олігархи вперто не хочуть втрачати надприбутків і вигадали ще один здирницький платіж.
Необхідно надати правову оцінку діям членів НКРЕКП, які ухвалили вищевказане рішення від 28.03.2017 року.
Виходячи з наведеної інформації,  депутати Токмацької міської  ради звертаються до Президента України ПОРОШЕНКА П.О., Прем’єр-міністра України ГРОЙСМАНА В.Б., Голови НКРЕКП ВОВКА Д.В., Генерального прокурора України ЛУЦЕНКА Ю.В., Голови НАБУ СИТНИКА А.С з наступними вимогами:
1)      скасувати необґрунтоване рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання. 
2)      До Президента України – винести указ про звільнення членів НКРЕКП, які прийняли незаконне "рішення про абонплату" від 28.03.2017 року. 
3)      провести новий відкритий конкурсний відбір на зайняття посад членів НКРЕКП згідно чинного законодавства
4)      до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - оприлюднити методики розрахунків та обґрунтування існуючих тарифів на послуги з газопостачання населенню; розглянути можливість зниження ціни на газ для споживачів.
5)      до Генеральної прокуратури України та Національного агентства з питань запобігання корупції – провести всебічне розслідування на предмет ухвалення незаконного рішення посадовцями НКРЕКП та винести відповідні процесуальні рішення.


Депутати Токмацької міської ради (Рішення № 1 від 04 квітня 2017 року «Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, національного агентства з питань запобігання корупції»)


Немає коментарів:

Дописати коментар