понеділок, 12 жовтня 2020 р.

ІРИНА БОДНАРЧУК: НАШІ ДІТИ МАЮТЬ БУТИ ВПЕВНЕНІ - В ТОКМАЦЬКІЙ ГРОМАДІ В НИХ Є РОБОТА, ЖИТЛО ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Ірина БОДНАРЧУКгромадська діячка з Токмаку. Багато хто з мешканців міста та району знайомий із родиною Боднарчуків:завдяки самовідданій роботі її чоловіка – відомого лікаря-ендоскопіста Дмитра Боднарчукатаактивній суспільній позиції Ірини. Основні питання, якими опікується Ірина, це розвиток інформаційного сектору громади,  молодіжна політиката захист  місцевої екології.

Разом із своїм колегою Віктором Халамівським, вона створила «Інформаційну студію «Батьківщини», яка знайомить мешканцівгромади з представниками партії на місцевих виборах. До речі, й сама Ірина йде на місцеві вибори кандидатом в депутати Токмацької територіальної громади від цієї популярної на Токмаччині політичної сили.

«Наша громада – це велика родина, - впевнено каже Ірина БОДНАРЧУК.–Я сама мати двох синів. Життя мусить бути таким, щоб діти залишалися з батьками. Не їхали з дому та були впевнені: в Токмацькій громаді в них є робота, житло та перспективи».

Багато часу Ірина БОДНАРЧУК приділяє питанням екології: «Не треба думати, що в нашій області екологічні питання хвилюють тільки мешканців Запоріжжя з його великими заводами. Побутові відходи, стихійні сміттєзвалища, просто відсутність культури призводять до засмічення міста. В Токмаку багато людей, котрих не влаштовує таке становище. Але вирішувати цю проблему потрібно не тільки «суботниками під вибори», а, в першу чергу, на рівні місцевого самоврядування».

Як кандидат у депутати від «Батьківщини», Ірина БОДНАРЧУК впевнена, що нова міська рада мусить впровадити спеціальну програму з питань грамотного поводження з побутовими відходами. Вживаний пластик, скло, метал, папір –всього цього громада може не тільки організовано позбутися, але й отримати непоганий дохід у місцевий бюджет. Практика виставляння відер зі сміттям біля будинків приватного сектору громади - це технології минулого століття. По всій території громади мають бути встановлені спецконтейнери для роздільного збору відходів з подальшим їх сортуванням.

- Про екологію можна багато говорити, а можна щодня дбати про неї, - зазначає  Ірина БОДНАРЧУК. - У будь-якій цивілізованій країні сортовані побутові відходи є важливою сировиною для вторинної переробки або використання в енергетиці. Такий раціональний підхід потребує повсюдного запровадження і в нашій Токмацькій громаді. Нова екологічна програма передбачає навчання громадян за принципом: чиста оселя - чиста громада!

Немає коментарів:

Дописати коментар