вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Данило ТИМОШЕНКО: «Проблеми потрібно вирішувати, а не розглядати й брати до уваги!»

Тимошенко Данило Володимирович - токмачанин, провідний інспектор Токмацького міськрайонного сектору Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області, кандидат в депутати до Токмацької міської ради від ПП ВО "Батьківщина". В системі ДСНС працює з 2007 року.

В 1997 році після закінчення Харківського вищого військового училища національної гвардії України (Військовий інститут Національної гвардії України, наразі - Національна академія Національної гвардії України), сім років проходив військову службу в АР Крим.

Після служби Данило рік пропрацював тоді ще в міліції, після чого три роки в зоні відчуження на Чорнобильській АЕС. Має три вищі освіти.

На наше запитання, щодо скарг токмачан у соцмережах з приводу відсутності води в пожежних машинах під час гасіння пожеж, Данило Володимирович пояснив, що це нісенітниці,такого апріорі бути не може.Є нормативно-правові акти які чітко регламентують порядок дій нашої служби і їх порушення на превеликий жаль можуть привести  до людських втрат. «Роз’яснення стосовно тактико-технічних характеристик пожежних автомобілів вже приводились нашою службою в засобах масової інформації», позначив він.

Ми попросили Данила зупинитися на проблемах протипожежної безпеки міста і району.

«Нажаль й наша служба переживає складні часи,  мають місце багато актуальних проблем, але наші рятувальники прикладають всі зусилля й навички щоб ці проблеми не вплинули на виконання їх службових обов’язків. Від їхньої роботи,  їхніх дій та рішень,  залежить життя та здоров’я людей,  а ми всі розуміємо, що немає нічого ціннішого ніж збереження життя та здоров'я громадян. Для кожного працівника Токмацького міськрайонного сектору Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області гасло "Запобігти. Врятувати. Допомогти" це не лише слова».

Данило Тимошенко переконаний: «Як в місті, так і на території Токмацького району існують проблеми щодо зовнішнього водопостачання, інженерного захисту територій, виконання й фінансування програм, які стосуються всіх верств населення. Їх ціль полягає в вирішенні проблем та мінімізуванні ризиків, що стосуються  безпеки життєдіяльності населення. Ми з вами всі їх знаємо й розуміємо, перелічувати їх нема сенсу, їх потрібно вирішувати, а не лише розглядати й брати до уваги».

 «Для пришвидшення вирішення проблемних питань треба не лише ними «займатися», «ставити цілі щодо їх вирішення», приховувати нагальні проблеми та замовчувати їх, а й досягати поставлених цілей, втілювати їх у життя, - впевнений Данило. – Окрім того, в нашій з вами майбутній територіальній громаді, назріла необхідність в створенні Центру безпеки, спрямованого на задоволення потреб громади у комплексному забезпеченні безпеки — як у сфері цивільного захисту так і у сфері пожежної та техногенної безпеки.  Великий акцент у діяльності центру безпеки робиться на профілактичну та просвітницьку діяльність, спрямованність на попередження правопорушень і надзвичайних ситуаций, а також на підготовку населення до дій у можливих кризових ситуаціях. Водночас у такому центрі буде передбаченоі культурний осередок, адже задля успішності профілактичної діяльності він має привертати увагу і бути об’єктом, куди населення часто і з радістю приходить. Принцип “допомогапоруч” є основним у концепції безпекової політики в громаді. Вигода цієї пропозиції полягає в оперативності вирішення питань безпеки громадян і в тому, що гроші громади, в цьому випадку, будуть залишатися в громаді, плюс це дасть додаткове створення робочих місць.  І це лише початок, далі буде!»

На думку кандидата в депутати, «успішна громада – це єдиний організм, який складається з багатьох ланок, які повинні бути здоровими, життєздатними, працювати злагоджено та професійно, чітко, без перебоїв, приймати зважені, раціональні,  справедливі та законні рішення».

Місто потребує проведення аудиту (перевірки) не лише  у сфері кадрових питань, а по всім напрямкам, для виявлення існуючих проблем з подальшим їх вирішенням. Залучення всіх верств населення до проведення  аудиту є не лише бажаним а й вкрай необхідним, й головне - не розгубити той наявний досвід роботи, ті цінності, що вже маємо, - впевнений Данило Тимошенко.

Данило Володимирович іде в депутати за запрошенням "Батьківщини", бо ідеї партії, з його слів, не суперечать його особистим.

Чому пішов в депутати - Данило Тимошенко відповів словами Марка Твена, американського письменника, журналіста і громадського діяча:"У житті кожної людини є два великих дня: день, коли він народився і день, коли він зрозумів, для чого!". Позбавлення статусу депресивного міста, вихід з кризи, стану стагнації вкрай потрібно нашій громаді.

Вважає своїм покликанням не «депутатство», а надання реальної, кваліфікованої, професійної та якісної допомоги всім мешканцям нашої громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар