пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Нераціональне використання бюджетних коштів


Саме в цьому колектив відділу культури Токмацької міської ради (господарча група, краєзнавчий музей, Будинок культури) звинувачує свого начальника Олену Корж.
Конфлікт виник недавно – після внесення змін до штатного розкладу МБК відділом культури ТМР, після введення посади і прийняття на роботу заступника директора МБК.
З цього приводу 30 березня відбулися загальні збори трудового колективу та профспілки МБК. Питання одне – чому при такому кадровому дефіциті у відділі культури в цілому (відсутні: робітники сцени, освітлювач і акомпаніатор в народному хорі української пісні «Таврійські зорі» в МБК, прибиральниця та охоронці в музеї, сантехнік у господарчій групі, фахівці в інших структурних підрозділах відділу культури – дитяча музична школа, дитяча художня школа, центральна бібліотечна система з трьома бібліотеками в місті) прийнято таке кадрове рішення. І це при дефіциті міського бюджету понад 30 млн. грн. і недофінансування культури у 2017 році.
Пані Олена Корж пояснила, що діяла в правовому полі і закон не порушила, бо користувалась своїм правом прийняття рішення  відповідно до Положення про відділ культури ТМР. Колектив стояв на своєму – ця посада не потрібна, з 1977 року МБК працював без заступника директора і всі попередні керівники впоралися із своєю роботою. Пані Олена Сєрікова – заступник директора МБК зауважила, що це не так, всі документи запущені, немає номенклатури справ і вона крім основного робочого часу вимушена ще й вдома працювати вечорами в мережі Інтернет в пошуках відповідних законодавчих актів для наведення порядку в справах. Кому буде гірше, що директор МБК буде мати такого помічника – підсумувала вона. До речі, сам директор МБК Олександр Серебрянський з цього приводу нічого не сказав, (бо до нього колектив письмово не звертався і на зборах питань до нього не виникало), а лише зачитав лист, який надійшов з обласної профспілки  у відповідь на звернення колективу МБК  про те, що питання скорочення та введення штатних одиниць не підлягає погодженню  з профспілковим комітетом і вирішується власником самостійно.
Звукорежисер МБК Олександр Шпаковський поцікавився у керівника міської культури – чому за концерт до Дня 8 Березня МБК не отримав коштів за оренду зали та використання професійної концертної апаратури? Відповідь – це все було безкоштовно для глядачів. Але ж гурт, що виступав тоді  отримав напевно гонорар за свою роботу, то чому не поділився з колективом МБК маленькою часткою? На гурт працював колектив МБК за рахунок бюджетних коштів?
Пожежний МБК Валентин Кременчуцький підсумував – я так і не зрозумів, навіщо нам заступник директора МБК? Він також пояснив начальнику відділу культури чому на зборах присутні і інші технічні працівники МБК, бо та вважала, що їх присутність на заході, організованому їхньою профспілкою не є доцільною.
Голова профспілки працівників культури міста Ірина Хлепітько пообіцяла зібранню свою підтримку в разі, якщо колектив письмово до неї звернеться.
Жарка дискусія того дня із взаємними образами і вибаченнями закінчилася нічим. Кожен залишився із своєю думкою.

Петро Кропива









Немає коментарів:

Дописати коментар