суботу, 18 березня 2017 р.

Заступник директора Будинку культури - варто чи ні?



Засідання від 17 березня 2017 року провела постійна комісія Токмацької міської ради з гуманітарних питань, соціальної політики та охорони здоров’я. Крім двох основних питань, що виносяться на чергову сесію, депутати провели розгляд колективного звернення до депутатів Токмацької міської ради від працівників відділу культури Токмацької міської ради стосовно введення в штатний розклад міського Будинку культури посади заступника директора, яке друкувалося в попередньому номері нашої газети.
Суть питання виникла після введення до штатного розкладу міського Будинку культури з 01 березня посади заступника директора МБК і прийняттям на цю посаду працівника з 09 березня з заробітною платою у розмірі, що на 15% менше від заробітної плати директора МБК. Відповідний наказ одноосібно видала начальник відділу культури Токмацької міської ради Олена Корж без погодження із профспілковим органом Будинку культури.
Колектив вважає, що ця посада не є доцільною на сьогоднішній день тому, що до цього всі попередні керівники МБК (крім 1995 року) досить непогано справлялися з роботою без заступника. В Будинку культуру існує суттєва проблема з кадрами – відсутні посади - акомпаніатора в Народному хорі української пісні «Таврійські Зорі», працівника сцени, освітлювача, костюмера, в музеї немає охоронців, прибиральниці, але вони чомусь не вводяться і не заповнюються.  Директор музею Віктор Медведський сказав, що музеї повинні охоронятися як банківські установи. Директор МБК Олександр Серебрянський повідомив, що він на посаді майже місяць, тільки входить в курс справ, паперової роботи дуже багато, він не встигає єю займатися, бо не зможе виконати свою програму розвитку МБК на 1 та 5 років відповідно, яку він презентував під час конкурсного добору, тому йому терміново потрібен помічник – діловод, який буде тягнути на собі всю номенклатуру справ. Начальник відділу культури ТМР Олена Корж підготувала доповідь на чотирьох листах машинописного тексту, але перед цим заявила, що не знає тексту звернення колективу ввіреного їй відділу до депутатів, назвала його анонімним, але як тоді вона підготувалася до виступу? Вона зокрема заявила, що в Будинку культури проведені перевірки деяких працівників (чому не всіх?) на предмет дотримання дисципліни, яка дещо не відповідає законності. Депутат ТМР Ігор Мащенко, присутній на засіданні комісії  як начальник управління соціального захисту населення сказав, що до відділу культури входить 5 структурних підрозділів і він дуже добре розуміє начальника Олену Корж і як їй тяжко працювати у цій «паучій» банці і не хотів би виявитися на її місці у випадку такої ситуації в своєму управлінні.
Депутат Олександр Хомічук заявив, що дійсно - процедура формування нової введеної посади заступника директора в МБК порушена, вона пройшла осторонь профспілкового комітету і з ним погодилась більшість депутатів.
Голова комісії – депутат Віталій Пасєвін завершив цю тему такими словами, що комісія не може втручатися в роботу будь якої організації, установи чи підприємства, але що проблема є – це однозначно і вирішувати її требі тільки одним шляхом – сідати за стіл переговорів начальнику відділу культури ТМР Олені Корж  разом з профспілковим комітетом МБК (голова Юлія Шкуропат) і розмовляти.
Від себе додам, що як так могло статися, чому такий тяжкий морально – психологічний клімат у колективі відділу культури ТМР, хто ініціатор таких нововведень при таких штатних проблемах у відділі культури в цілому, хто плете інтриги, може саме він і є винуватцем цієї історії – тобто слабка ланка і з ним треба прощатись, а то «павуки» з банки з`їдять?
Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар