четвер, 9 березня 2017 р.

Звернення до депутатів Токмацької міської ради



Шановні  депутати Токмацької міської ради!

                      Ми, працівники Токмацького міського Будинку культури, Токмацького краєзнавчого музею, господарчої групи відділу культури Токмацької міської ради, члени Токмацької  міської профспілки працівників культури звертаємося до  Вас з проханням  розібратися  у спірній  ситуації, що склалася  між Токмацьким міським  відділом  культури та підвідомчими закладами культури, а саме:
                    Наказом по відділу культури №10 - осн. від 30 січня 2017 року  із
штатного розпису міського Будинку  з 01 квітня 2017 року буде виведено 0,25 ставки художника і введено ці 0,25 в штатний розпис бібліотеки.
                   Наказом по відділу культури  № 14 - осн від14 лютого 2017 року
було виведено із штатного розпису господарчої групи відділу культури  з 01 березня 2017 року посаду слюсаря - сантехніка 2 тарифного розряду у кількості 1 штатна одиниця і введено в штатний розпис  міського Будинку культури посаду заступника директора у кількості 1 штатна одиниця з посадовим окладом на15 відсотків нижче, ніж посадовий оклад директора міського Будинку культури, мотивуючи це виробничою необхідністю, з метою ефективного та раціонального використання трудових ресурсів.
Обов`язки слюсаря - сантехніка ввести в посадові інструкції  працівників господарчої групи (електромонтера та столяра - теслі), а це значить, що данні працівники будуть виконувати додаткову роботу безкоштовно. Згідно затверджених Міністерством культури типових штатних - заклади, що мають самостійні будівлі, а у відділі культури таких будівель 5, має бути штатна одиниця слюсаря - сантехніка обов`язково. Відсутність слюсаря - сантехніка приведе до  аварійної  ситуації всіх об`єктів відділу культури, а саме - не будуть проводитися роботи по ремонту і обслуговуванню водопроводу, каналізації, центрального опалення, сантехнічних вузлів.                               Начальник відділу культури Токмацької міської ради  у наказах керується п.10 Положення про відділ культури Токмацької міської ради та наказом Міністерства культури від 20.09.2011 року №76/0/16-11 «Про затвердження типових штатних нормативів клубних закладів, центрів народної творчості, парків культури та відпочинку та інших культурно-освітніх центрів і установ  державної та комунальної форми власності сфери культури.
                  У п.10 Положення вказано, що начальник відділу культури має право переглядати та змінювати посадові інструкції за необхідністю, з метою поліпшення діяльності підвідомчих закладів культури за узгодженням з їх керівниками, приймати рішення про зміну структури, штатного розпису у межах затвердженого фонду оплати праці.
Але  ні з в.о директора будинку культури Санець О.А., ні з начальником господарчої групи відділу культури Жила М.Ю рішення начальника з приводу виведення штатних одиниць не були узгоджені, а поставленні перед фактом підписання наказу.  
           Також начальник відділу культури є головним розпорядником коштів, які виділяються на утримання закладів культури в м. Токмак, в межах затвердженого кошторису витрат та відповідає за цільове використання коштів та матеріальних цінностей.
Тоді виникає питання про цільове використання бюджетних коштів начальником відділу, про ефективне та раціональне використання  трудових ресурсів. Бо згідно з утвердженими типовими штатними  у міському  будинку культури може бути заступник директора з культурно -масової, інформаційної та науково-методичної роботи або з адміністративно -господарчої роботи. Але за час існування Будинку культури з 1977 року у штатному розписі Будинку культури такої посади не існувало, бо у штатному розписі Будинку культури є методист, який займається методичною роботою, є завгосп, який автоматично є заступником директора по господарчій роботі та художній керівник, який автоматично є заступником директора з культурно - масової, творчої роботи.
Директори закладу успішно виконували свої посадові обов`язки, не маючи заступників, а в.о директора ще й безкоштовно.
В штатний розпис Будинку культури  введено  заступника директора з адміністративно - господарчої роботи, який за посадовими інструкціями буде займатися діловодством, а точніше виконувати частково  роботу директора Будинку культури, бо згідно посадової інструкції директора  п.2.5.1 директор
здійснює  ведення діловодства та організаційно - кадрової роботи.
На сьогоднішній день нагальна  потреба в штатних одиницях:
- по Будинку культури - 0,5 ставки акомпаніатора для Народних колективів (колектив, який має звання Народного повинен мати акомпаніатора)
- 0,5 ставки електроосвітлювача (відсутність даної штатної одиниці -неможливість проведення заходів на сцені)
- 0,5 ставки підсобного працівника сцени
- краєзнавчому музею - 0,5 ставки прибиральниці ( та двірника за сумісництвом, вже більше п`яти років відсутня ця штатна одиниця)
Просимо розібратися в спірній ситуації та роз`яснити нам:
1. Чи вважається виведення із штатного розпису господарчої групи відділу культури  штатної одиниці  слюсаря - сантехніка та введення штатної одиниці заступника директора Будинку культури виробничою необхідністю, ефективним та раціональним використанням бюджетних коштів та трудових ресурсів?
2. Навіщо вводити не потрібну для ефективної  роботи будинку культури
штатну одиницю заступника директора по адміністративно - господарській роботі і чому посадовий оклад цієї одиниці перевищує оклади творчих працівників?
3. Чи  є данні дії начальника відділу культури перевищенням посадових повноважень?

З повагою до вас працівники Токмацького міського Будинку    культури, Токмацького краєзнавчого музею, працівники господарчої групи відділу культури, члени Токмацької міської  профспілки працівників культури.


Немає коментарів:

Дописати коментар