неділю, 19 березня 2017 р.

За меблями на бронетранспортері



У м. Токмак по вул. Володимирській у другій лінії розташувався меблевий магазин. Виявляється, що власники цієї будівлі не сплачують до місцевого бюджету орендну плату за земельну ділянку. Мені захотілося з`ясувати чому?
Виявляється, що між ними і місцевою владою відсутній договір оренди на землю. Чия вина? Підприємці відмовляються укласти договір на умовах влади, так як він порушує їх права, а саме – вони вважають, що біля їхнього магазину повністю відсутня інфраструктура – немає нормального під`їзду до торгівельної точки для покупців, особливо під час дощової погоди і вони несуть збитки. Я вийшов на місце і подивися. Дійсно, на вказаній частині дороги все перекопано, напроти центрального входу до магазину не засипана яма з наслідками проведення ремонту з виконанням земляних робіт, в дощову погоду не те, що на машині – пішки пройти не реально. Після проведення там ремонтних робіт з укладання нового водопроводу його постійно «рве», 3 - 4 рази на рік. Влада пропонує підприємцям виконати ремонт дороги власними коштами у рахунок боргу за оренду землі (понад 30 тис. грн.), але звідки взявся борг, якщо договір не підписано? А який сенс робити ремонт дороги, коли її постійно потрібно копати, щоб дістатися «нових»  труб.  Підприємці дають згоду на підписання договору за умови надання їм пільги, але влада на це не погоджується і вважає, що під`їзд до магазину нормальний, є навіть довідка з місцевої архітектури. Мешканці житлового п`ятиповерхового будинку, що напроти теж вважають, що справи кепські і порушуються їхні права на належне проживання в цьому районі, незадоволені і власники гаражів, що знаходяться поряд, а також перехожі, що йдуть до своїх помешкань на вулицю Перемоги.
Підприємець Ян Дементьєв каже, що вони не ухиляються від укладання договору, ведуть постійну переписку з владою, уже навіть і проект рішення про надання пільги було розглянуто, але…не винесений на розгляд депутатів на одній із сесій.
Підприємці були вимушені звернутися до суду з відповідним позовом, мало вже відбутися і перше слухання з цього питання, але представник влади до суду не прийшов і засідання перенесено.

Петро Кропива










Немає коментарів:

Дописати коментар