середа, 3 січня 2018 р.

Про районний бюджет на 2018 рік

(Рішення Токмацької районної ради №11 від 27 грудня 2017 року)
       

Керуючись п. 17 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Токмацька районна рада вирішила:

1.          Визначити на 2018 рік:
1.1. доходи районного бюджету в сумі 185 892,195 тис. грн., у тому числі  доходи загального фонду районного бюджету 184 795,287 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 1 096,908 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку 22,0 тис. грн. згідно з додатком 1 до цього рішення;
1.2. видатки районного бюджету в сумі 186 102,306  тис. грн., у тому числі видатки загального фонду районного бюджету 184 795,287 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 1 307,019 тис. гривень;
1.3. повернення кредитів до районного бюджету в сумі 210,111 тис. грн., у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду районного бюджету –  210,111 тис. грн., згідно з додатком  4 до цього рішення.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2018 рік у сумі 186 102,306 тис. грн. у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, у тому числі по загальному фонду 184 795,287 тис. грн. та спеціальному фонду 1 307,019 тис. грн., згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів районного бюджету в сумі 20,0 тис. грн.

4. Затвердити на 2018 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити на 2018 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку, згідно з додатком 6 до цього рішення.

6. Затвердити перелік захищених статей  видатків загального фонду районного бюджету на 2018 рік за їх економічною  структурою:
оплата праці працівників бюджетних установ;
нарахування на заробітну плату;
придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
забезпечення продуктами харчування;
оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
поточні трансферти населенню;
поточні трансферти місцевим бюджетам;
підготовка кадрів вищими навчальними закладами I-IV рівнів акредитації;
забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;
фундаментальні дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки;
компенсація відсотків, сплачуваних банкам та/або іншим фінансовим установам за кредитами, отриманими громадянами на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла;
заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету;
оплата послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;
оплата енергосервісу.

7. Затвердити в складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 14 068,988 тис. грн. згідно з додатком 7 до цього рішення.

8. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право районній державній адміністрації отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

9. Розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної   заробітної плати,  на   проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

10. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на        2018 рік:
до доходів належать надходження, визначені в ст. 64 Бюджетного кодексу України;
джерелами формування у частині фінансування є вільний залишок бюджетних коштів районного бюджету, визначений у підпункті 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України.

11. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету на 2018 рік у частині доходів є надходження, визначені   в ст. 691 Бюджетного кодексу України.

12. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету на 2018 рік у частині фінансування є залишок бюджетних коштів, визначений у підпункті 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України, а також надходження до бюджету розвитку (спеціального фонду) коштів із загального фонду районного бюджету.

13. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету на 2018 рік у частині кредитування є надходження, визначені в пунктах 10 статті 691 Бюджетного кодексу України.

14. Відповідно до п. 8 та п. 10 ст. 23 та п. 7 ст. 108 Бюджетного кодексу України делегувати районній державній адміністрації у період між сесіями районної ради  збільшувати (зменшувати) обсяги дохідної та видаткової частин районного бюджету в разі збільшення (зменшення) обсягів міжбюджетних трансфертів з Державного бюджету України, здійснювати їх  розподіл, а також перерозподіл обсягів, затверджених міжбюджетних трансфертів між бюджетами Молочанського міського та сільських рад, головними розпорядниками коштів районного бюджету згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації, погодженим з постійною комісією районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку з наступним внесенням змін до цього рішення.

15. Відповідно до ст. 70 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 16 Бюджетного кодексу України дозволити начальнику управління фінансів райдержадміністрації в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах з їх подальшим поверненням до бюджету до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

16. Затвердити формулу розподілу іншої субвенції з місцевого бюджету відповідно до ст. 20 Прикінцевих положень Бюджетного кодексу згідно з додатком  9 до цього рішення.

17. Додатки 1, 3 – 9 до цього рішення вважати його невід’ємною частиною.



Голова  ради В.П. Мафтуляк


Повна версія рішення з додатками буде опубліковано на сайті Токмацької РДА та Токмацької райради


Немає коментарів:

Дописати коментар