субота, 1 грудня 2018 р.

ТДМШ – 60: Відеорепортаж

1 грудня Токмацька дитяча музична школа відсвяткувала своє шестидесятиріччя.
60 років тому  у нашому рідному місті з’явилася музична школа. Зараз важко уявити, як у далекому 58 році вдалося переконати чиновників, знайти педагогічні кадри, врешті, виділити фінансування і подарувати місту справжній світ музичної освіти та академічної музики. Сьогодні ми можемо лише здогадуватися, як це відбулося.
Минуло 60 років, школа змінювала різні приміщення, мінялися покоління викладачів та учнів, були часи і злетів, і падінь та незмінним лишилося життя в самій школі, сповнене творчості, важкої повсякденної праці, задоволенням від досягнень та бажанням  рухатися вперед.
Всі 60 років триває робота в кожнім класі з кожним учнем над кожною нотою та над кожним рухом і все для того, щоб мешканці міста  побачили музичну школу такою, що дарить задоволення – Святковою і Урочистою.
Привітати ювілярів прийшли секретар Токмацької міської ради Олександр  Чуб, начальник відділу культури Токмацької міської ради Олена Корж, голова профспілки  працівників культури, директор централізованої бібліотечної системи міста Марина Таран, директор Токмацької дитячої музичної школи з 1985 по 2002 роки, заступник директора Молочанської дитячої школи мистецтв Єлизавета Савон, голова батьківського комітету школи, депутат Токмацької міської ради Олена Плаксіна.
День народження  - це завжди багато друзів і подарунків. Сьогодні до школи завітали справжні друзі, випускники минулих років, для яких музика стала справою життя: 
·         Випускник школи 2017 року, студент Запорізького музичного училища ім. Платона Майбороди Олександр Кравченко;
·         Випускник школи 2016 року, студент Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Кирило Земляний;
·         Випускник школи 2017 року, студент Запорізького музичного училища ім. Платона Майбороди Максим Щедрий;
·         Випускниця школи 2015 року, студентка Запорізького музичного училища ім. Платона Майбороди Ірина Драгалова;
·         Випускниця 2007 року, студентка магістратури Дніпровської академії музики ім. М. Глінки, артистка симфонічного оркестру Дніпровської філармонії Дар’я Барановська;
·         Випускник  школи  2012 року студент Дніпровської академії музики ім. Глінки  Максим Стєбаков;
·         Випускниця школи 2016 року, студентка Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва Поліна Вовк.
Запам`ятаймо ці імена.
Наприкінці свята до колег, учнів і гостей звернувся директор Токмацької дитячої музичної школи Сергій Локотков: «Дуже багато добрих слів було сказано, але я хочу привітати наше місто, нашу громаду, з тим, що в неї є така музична школа. Я дуже пишаюся, що в моєму рідному місті діти мають таку можливість – розвиватися. Я дуже пишаюся нашими випускниками, дуже дякую всім, хто, навіть відклав свої гастролі, і приїхав сьогодні нас підтримати. Я дуже жалкую, що не всі змогли приїхати, у нас дуже багато яскравих випускників. Сьогодні День народження школи, але нехай його святкує все місто!»

На святі був присутній Петро КРОПИВА

До вашої уваги початок цього свята – Урочиста частина…




Немає коментарів:

Дописати коментар