середа, 26 грудня 2018 р.

Про сільський бюджет Новенської сільської ради на 2019 рік: Рішення №1 від 21 грудня 2018 року

Керуючись пунктом 23 статті 26 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» та пунктами 7,8 статті 78 Бюджетного кодексу України, Новенська сільська рада  ВИРІШИЛА:

1.       Визначити на 2019 рік:
1.1. доходи сільського бюджету у сумі 6210100  грн., в тому числі доходи загального фонду сільського бюджету 6155000 грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету 55100 грн., згідно з додатком № 1 цього рішення;
1.2. видатки сільського бюджету у сумі 6210100 грн., в тому числі видатки загального фонду сільського бюджету 6092000 грн., видатки спеціального фонду сільського бюджету 118100 гривень;
1.3.  профіцит загального фонду сільського бюджету у сумі 63000 грн. згідно з додатком № 2 до цього рішення;
1.4.  дефіцит спеціального фонду сільського бюджету у сумі 63000 грн. згідно з додатком № 2 до цього рішення;
1.5. оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі  1000 гривень;
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів сільського бюджету на 2019 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками № 3 до цього рішення.
3. Затвердити на 2019 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком № 5, 9 до цього рішення.
4. Затвердити на 2019 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об'єктами згідно з додатком 6 до цього рішення.
5. Затвердити розподіл витрат сільського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 3187728  гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.
6. Установити, що у загальному фонді сільського бюджету на 2019 рік:
- до доходів належать надходження, визначені в статті 69 Бюджетного кодексу України;
- джерелами формування у частині фінансування є  вільний залишок бюджетних коштів, визначений у підпункті 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України щодо  сільського бюджету.
 7.  Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету на 2019 рік:
-  у частині доходів  є надходження, визначені в статті 691  Бюджетного кодексу України.
- джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету на 2019 рік у частині фінансування  є вільний залишок бюджетних коштів,  визначений  у підпункті 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України, а також надходження до бюджету розвитку  (спеціального фонду) коштів із загального фонду сільського бюджету.   
  8. Визначити на 2019 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського бюджету видатки загального фонду на:
         оплату праці працівників бюджетних установ;
         нарахування на заробітну плату;
         придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
         забезпечення продуктами харчування;
         оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
         поточні трансферти населенню;
         оплата енергосервісу.

9. Надати право сільській раді:
9.1. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України отримувати у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
9.2. Відповідно до частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, здійснювати в межах поточного бюджетного періоду розміщення на конкурсних засадах тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитах в установах банків з зарахуванням відсотків за їх користування до загального фонду сільського бюджету.
9.3. Вносити зміни до розпису сільського бюджету та здійснювати перерозподіл планових показників та бюджетних призначень за доходами та видатками між місяцями, за доходами - між кодами класифікації доходів, за видатками - між кодами економічної класифікації видатків у межах обсягів відповідно доходів та видатків, затверджених цим рішенням; до розпису надання кредитів із загального фонду сільського бюджету - між місяцями в межах сум надання кредитів з сільського бюджету, затверджених цим рішенням, та вносити зміни до розпису фінансування сільського бюджету; у разі невиконання плану за доходами - здійснювати перенесення призначень за видатками на наступні місяці бюджетного року.
Перенесення асигнувань на наступні місяці за захищеними статтями видатків здійснюється за письмовим зверненням розпорядника коштів сільського бюджету за погодженням з головним розпорядником коштів сільського бюджету.
Перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів сільського бюджету окремо за загальним та спеціальним фондами сільського бюджету здійснювати за поданням розпорядника коштів сільського бюджету за погодженням з головним розпорядником коштів сільського бюджету.
10. Сільській раді забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:
10.3.  забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
         10.5.  забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами згідно додатку № 8, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.
11. Надати право сільській раді упродовж бюджетного року, за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань фінансів,  бюджету та земельних відносин, здійснювати розподіл та перерозподіл субвенцій і дотацій з державного, обласного та інших місцевих бюджетів з наступним затвердженням на сесії сільської ради.
12. У разі необхідності здійснювати перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів сільського бюджету та бюджетними програмами за розпорядженням сільського голови, за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань фінансів,  бюджету та земельних відносин, згідно з вимогами Постанови Кабінету міністрів України від 12.01.2011 № 18 «Про затвердження Порядку передачі бюджетних призначень, перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету» з наступним затвердженням на сесії сільської ради.

13. Надати право сільському голові укладати від імені  сільської ради   договори  відповідно до законодавства, а з питань, віднесених до виключної компетенції ради подавати їх на затвердження Новенській сільській раді.
Під час укладання угод (договорів, контрактів, тощо) щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти обов'язково передбачати однією з умов, застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань.
14. Установити , що це рішення набирає чинності з 1 січня 2019 року.
15. Додатки  № 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
16. Сільській раді забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України .
17. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань  фінансів,  бюджету та земельних відносин.


Сільський голова                                                                    А.А.Субоцький




Немає коментарів:

Дописати коментар