середа, 15 серпня 2018 р.

Зустріч з Токмацьким міським головою… не відбулася

У середу, 15 серпня, за зверненням ініціативної  групи  від територіальної громади  мала відбутися зустріч з Токмацьким міським головою І.В. Котелевським на території мікрорайону «Ковальський».

Питання, що турбують громаду м-ну «Ковальський» та потребують негайної відповіді:
·        Про будівництво ТЕЦ на території мікрорайону;
·        Про водозабезпечення мікрорайону;
·        Про благоустрій мікрорайону.

Зустріч, на якій були присутніми більше трьохсот мешканців, пройшла біля приміщення комітету мікрорайону по вул. Ковальській.

На самому початку слово взяв заступник міського голови Сергій Степура. Він ознайомив присутніх з листом ТОВ «Придніпровська БІОТЕС» від 15.08.2018 р. за №55, що надійшов на ім`я І. Котелевського про те, що 22 серпня об 11:00 годині  у місті мають відбутися громадські слухання з питання «Старт будівництва об’єкту енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралі (ТЕЦ) електричною потужністю 8,6 МВт на біопаливі у м. Токмак по вулиці Ковальській».

«Де мер?» - запитали присутні, «Чому він не прийшов до нас?»
Натовп загудів, люди вимагали зустрічі з міським головою, але його не було.

Розгляд питань  про водозабезпечення мікрорайону та про благоустрій мікрорайону став неможливий, бо присутні обурювалися з приводу відсутності міського голови і вважали це неповагою до своїх виборців, тим паче, зі слів депутата міськради Світлани Поліщук, Ігор Вікторович попередньо їй повідомив, що на зустрічі він буде особисто.

Користуючись нагодою Сергій Степура повідомив, що дозволу на початок будівельних робіт Придніпровській БІОТЕС депутати Токмацької міської ради не давали, надавалася в оренду тільки земельна ділянка і він особисто голосував за це рішення разом зі своїми однопартійцями з Опозиційного блоку.

Громадяни, присутні на зустрічі, оставили за собою право продовжити боротьбу законним шляхом за недопущення будівництва «нової» БіоТЕЦ на своїй території.

16 серпня активісти мікрорайону знову зібралися, обговорили ситуацію, що склалася та текст вимоги до Токмацького міського голови, в якій порушені питання будівництва ТЕЦ  у місті, благоустрою території та забезпечення теплом приміщень ЗОШ №6, яку йому вручили у понеділок 20 серпня, напередодні зборів, які плануються 22 серпня о 18:00 у залі ЗОШ №6. 





Повний відеозвіт цієї зустрічі знаходиться за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар