вівторок, 28 серпня 2018 р.

Сесія Токмацької міської ради 28 серпня

Порозуміння по ТЕЦ з громадою не знайшли, по газу – з`явилося світло у кінці тунелю

  28 серпня депутати зібралися на сімдесят   третю   сесію  Токмацької міської  ради, яка не відбулася 23 серпня, бо не було кворуму.

  Сесійна зала заповнена представниками територіальної громади міста Токмака: мешканці мікрорайону «Ковальський» - прийшли послухати питання будівництва ТЕЦ у Токмаці, та мешканці будинків №№ 108, 112, 114, що знаходяться по  вул. Гоголя і потерпають, бо живуть без газу вже більше місяця, а загалом по місту шість будинків відключено від газопостачання.

  Під час формування та затвердження черги денної сесії депутат Світлана Поліщук внесла пропозицію про внесення до черги денної питання за №1 про визнання не дійсним договору оренди земельної ділянки, площею 4,1Га, на вул..Ковальській, де саме розпочалося незаконне будівництво ТЕЦ,  але під час голосування це питання депутати від Опозиційного блоку, окрім депутата Людмили Яковлєвої, не підтримали і воно не пройшло. Дебати по ТЕЦ йшли з 10:30 до майже 12:30 години, але навіть при повторному голосуванні, на вимогу громади, результату досягнено не було. На знак протесту сесійну залу почали покидати депутати, першим, зробивши офіційну заяву, вийшов депутат Микола Ніколаєнко, за ним пішли депутати від «Батьківщини» Роман Нанівський, Світлана Поліщук, Олег Площадний. Робота сесії зупинилася – не стало кворуму.

  Поки секретар міської ради Олександр Чуб вирішував питання кворуму, почали вирішувати питання відключених багатоповерхівок міста від газопостачання. Поясню читачам, що Токмацьке відділення ПАТ «Запоріжгаз» розмістило на дошках оголошень у будинках інформацію про відключення будинків від газопостачання з причини проведення відповідних планових регламентних робіт, але, газ до помешкань токмачан не подають, бо вимагають взяти на баланс ОСББ будинкові газопроводи і за цією схемою, як повідомлялося вище, у місті таких будинків аж шість. Компроміс знайдено, ці газопроводи, до вирішення питання, візьме на свій баланс Управляюча Компанія «Контакт», потерпільцям подадуть газ, потім виготовлять технічну документацію (поки не відомо за які і чиї кошти) на ці газопроводи і передадуть їх на баланс Запоріжгазу, як цього вимагає чинне законодавство.

  Після вирішення питання кворуму сесія Токмацької міської ради продовжила свою роботу.

  Повний відео репортаж цієї сесії ви можете переглянути у мережі Інтернет на нашому youtube каналі «Токмацькі Вісті»

Петро КРОПИВА



Немає коментарів:

Дописати коментар