середа, 14 березня 2018 р.

Репортаж святкування Дня українського добровольця

Токмаччина вшанувала українських добровольців

Цього року  українська спільнота вдруге відзначила День українського добровольця.  У Запорізькій області налічується кілька тисяч  захисників, які першими відправилися на фронт добровільно захищати мир та спокій на рідній землі. Майже 12 тисяч демобілізованих учасників АТО повернулися додому. День українського добровольця відзначається щорічно 14 березня. Його встановлено постановою Верховної Ради України для вшанування наших співвітчизників, які першими стали проти російсько-терористичних агресорів. Цього дня у 2014 році розпочали формувати перші підрозділи Національної гвардії України, основу яких склали активісти Майдану, учасники Революції Гідності.
Районні урочистості «Україна більше за життя», присвячені Дню українського добровольця, відбулися в актовій залі Молочанського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія", а міські - у великому фойє Токмацького міського Будинку культури.
Громадські організації "Токмацьке Об'єднання Воїнів АТО", "Таврійські Скіфи" та Хортицький Полк висловлюють велику та щиру подяку працівникам відділку культури за величезну допомогу у створенні заходу, присвяченому Дню Українського Добровольця. Велика подяка учбовим закладам, учні яких були присутні на цьому заході та усім не байдужим мешканцям нашого міста. Наші громадські Організації спільними зусиллями зробили виставку озброєння, яке використовується нашими захисниками у війні проти російського загарбника і це, мабуть, найбільше сподобалося нашим дітям. Але було трохи не зрозуміло, чому місцева влада нічого не зробила для вшанування наших добровольців, весь тягар організації заходу знову ліг на плечі добровольців – написав на своїй сторінці у facebook ветеран АТО Геннадій Баздирь.

Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар