субота, 16 грудня 2017 р.

Сергій Соболєв: Як така багата країна може так бідно жити?

16 грудня, напередодні місцевих виборів, що відбудуться 24 грудня 2017 року,  Приморський район Запорізької області відвідав народний депутат України (ПП ВО «Батьківщина») Сергій Соболєв, де провів зустрічі з мешканцями сіл Лозуватка, Мануйлівка, Петрівка, Новоолексіївка та з Новоолексіївським сільським головою Сергієм Дубовиком. На початку зустрічі нардеп запитав у присутніх: «Як така багата країна може так бідно жити?» і додав, що саме ці місцеві вибори можуть дати впевненість нинішній владі у своїх діях і поставити крапку на розвитку країни за умови приходу до влади депутатів та сільських голів від провладних партій. Політик продовжив, що якщо виборці більшістю голосів підтримують нинішню владу, то вони згідні з їх «реформами» - медичною, особливо в питанні сільської «телемедицини», на яку в бюджеті 2018 року передбачено фінансування в розмірі 4 млрд грн. і яка ставить крапку на якості надання медичних послуг на селі, - пенсійною, яка основну більшість пенсіонерів, особливо в сільській місцевості, довела до зубожіння через несправедливе нарахування пенсійного забезпечення – тому в такому дусі все буде і продовжуватися.
Більш детально Сергій Соболєв зупинився і на проблемах землі, зокрема у Запорізькій області. «Що зробив наш «губернатор»? – продовжував він. Маючи розуміння, що наша земля – основний ресурс, який ще повністю не розграбовано, Костянтин Бриль уже другий рік поспіль оголошує цікаву програму – «Урожай-2016» та «Урожай-2017», відповідно. Що вони роблять? В межах кожного населеного пункту землі вже немає, а ось за межами – земля ще є, десь приблизно 30 – 40 тис га по всій Запорізькій області. Було створено дві громадські організації (товариство інвалідів), що мають пільги по сплаті земельного податку і почалася їм передача цих земель. Коли їм були передані ділянки по 10 – 20 га, то цього ніхто не помічав, та ось коли було передано до 40 тис га землі – це викликало зацікавленість, бо земля є, бізнес процвітає, а податки до бюджету не сплачуються, бо пільга. Ось чому зараз і йде така запекла боротьба за місцеві депутатські мандати – земля за межами населених пунктів повинна стати власністю об`єднаних територіальних громад, що дасть змогу значно збільшити надходження до місцевого бюджету.  З приводу цього злочину народний депутат України Сергій Соболєв звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою і вже дав свідчення.
            Сергій Соболєв проінформував присутніх, відповідаючи на їх запитання, про перспективи життя селян у новоствореній громаді, на які податки вони будуть існувати, як буде розвиватися медицина, освіта, культура, тощо.
Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар