вівторок, 4 червня 2019 р.

ЕКОЛОІЧНІ ЗАХОДИ У СФЕРІ ВОДОВІДВЕДЕННЯ МІСТА



Найбільшим екологічним заходом міста Токмак протягом 2017 року є реконструкція споруд для збирання, очищення та використання вод поверхневого стоку вулиць міста Токмак  Запорізької області.
Під час будівництва мікрорайонів м. Токмак було змінено русло річки Токмачка та на місті старого русла збудовано житловий масив, де на разі проживають  мешканців. Мікрорайони розташовані в низинах тому усі дощові води накопичуються на вулицях, дворах і підвалах житлових будинків. Крім житлових будинків, ще розташовані дитячі садки та загальноосвітні школи, які також потерпають від підтоплення, високого рівня вологи в підвальних приміщеннях створює сприятливе середовище для розмноження комарів та слимаків, що призводить до дискомфортних умов перебування та проживання  мешканців  м. Токмак.
Реконструкція споруд для збирання вод поверхневого стоку з вулиць міста Токмак не допустить застій поверхневих стоків та утворення заболоченої зони, що неприпустимо на території населених пунктів. Також дасть можливість запобігти підтопленню підвальних приміщень житлових будинків та затоплення територій.
Впродовж 2017 року реалізовано 8 заходів з реконструкції споруд для збирання вод поверхневого стоку вулиць міста Токмак  Запорізької області, на 2018 рік заплановано реконструювати ще 26 ділянок у тому числі організувати резервуари накопичення поверхневих вод. Це надасть змогу акумулювати поверхневі води, очищувати їх та використовувати для поливу зелених насаджень міста. 

На відео - під час зливи 03.06.2019 року у Токмаці по вулиці Володимирській

Немає коментарів:

Дописати коментар