четвер, 27 червня 2019 р.

Молочанський міський голова стосовно водозабезпечення міста

В попередньому номері газети ми повідомляли, що до редакції газети «Токмацькі Вісті» (ТВ)  регулярно почали звертатися мешканці Молочанська з приводу відсутності води в їх кранах. Люди телефонували та писали повідомлення у facebook.
Молочанці стверджували, що вода зникла на одних вулицях понад тиждень тому назад, на інших до трьох тижнів.
Редакція ТВ, на прохання читачів, 25.06.2019 року направила в Молочанську міську раду листа з проханням спростувати або підтвердити цю інформацію і у випадку підтвердження прокоментувати про варіанти вирішання проблеми та терміни виконання.
Молочанський міський голова Володимир Вольвач 27.06.2019 року надав редакції аргументовану відповідь, за що ми йому дякуємо і знайомимо з нею наших читачів:
       «На Ваше звернення щодо відсутності  води в м. Молочанськ повідомляємо наступне:
       Забезпечення міста питною водою являється болючою проблемою останніх 20 років, тому що  водопровідна мережа побудована в 1950-60 р.р.   поступово прийшла в аварійний стан. Внаслідок цього майже щодня фіксуються пориви водопроводу, для проведення ремонту місто відключається від водопостачання. Крім того, зношеність системи не дає можливості забезпечити  водою віддалені райони міста та верхні поверхи багатоквартирних будинків, особливо в літній період, коли споживання води збільшується, тому що трубопровід через зношеність не витримує необхідного тиску.
Ситуація ускладнилася у зв’язку з тим, що на початку жовтня 2018 року артезіанська свердловина № 4 глибиною 205 метрів, дата будівництва -1970 рік, яка знаходиться за межами населеного пункту м. Молочанськ за вулицею Спартаківська прийшла у непридатний для подальшого використання стан. Надфільтрові (обсадні) труби артезіанської свердловини зруйнувались, що унеможливлює підняття з свердловини води глибинним насосом та її подальше постачання домоволодінням. Водопостачання вулиць Спартаківська, Ювілейна, Гвардійська Антонова, частина вулиць Широка та Шевченко, а це більше 2 тис. чол., значно погіршилося. В зимовий період, коли споживання води мінімальне, вода подавалася системою централізованого водопостачання з центральної частини міста, води вистачало.
В червні 2019 року через різке збільшення споживання води (підвищення температурного режиму, полив городів, тощо)  тиск впав до мінімуму. Частина вулиць міста дійсно залишилася без води. Обурені мешканці 24.07.2019 зібралися в приміщенні виконкому Молочанської міської ради для отримання пояснень від   КП «Громада Молочанської міської ради».  Були розглянуті всі можливі шляхи вирішення проблеми. За згоди споживачів вирішено здійснювати подачу води за графіком в різні райони міста, а в разі потреби за заявками мешканців буде організований підвіз води машиною.
Також 11.06.2019 року на 45 сесії Молочанської міської ради було виділено з міського бюджету 48 000 грн. для проведення ремонтних робіт водопроводу з метою забезпечення водопостачанням будинків по вулицях Паркова, Шкільна, Педенко, Щаслива з водопроводу верхньої частини міста.
Для збільшення подачі обсягу води у резервуари 26.06.2019 року КП "Громада Молочанської міської ради" відновлено роботу резервної артезіанської свердловини на насосній станції потужністю 25 м3 за годину.  
         В даний час в результаті вжитих заходів ситуація з водопостачанням покращилася, вода подається у всі будинки міста, наявне обладнання насосної станції використовується на максимальних потужностях.»

З повагою Міський голова В.ВОЛЬВАЧ


Немає коментарів:

Дописати коментар