понеділок, 23 квітня 2018 р.

Ідея зробити з території так званого парку – справжній парк

Якщо ви будете їхати вулицею Володимирською, або ж по Парковій і подивитесь в сторону храму св. апостолів Петра і Павла, то не зможете не помітити, що територія так званого парку Чапаєва від храму і майже до зупинки вільна від порослі дерев. Як це можливо, зараз спробуємо з’ясувати.
Мабуть не знайдеться людини, якій не хотілося  після роботи, або робочої неділі, приємно відпочити на природі з друзями, або сім’єю. А як ви подивитесь на шашлик, або куліш, чи шурпу на природі? Та завжди постає питання: а де це можна реалізувати?
Більшість, хто бажає так відпочити, не роздумуючи йдуть до річки до зелених насаджень, які в народі називають Чапаєвським парком. А ви бачили що залишається після такого відпочинку? Отож. Не хочеться і нагадувати. За колишній парк заводу ім. Кірова взагалі розмови не ведемо. Все, що можливо, розкрадено, зруйновано. Всюди розруха і запустіння. Старші люди пам'ятають, якою була зона атракціонів! Багато міст могли б нам позаздрити. Загалом, в Токмаку відпочити та культурно провести час практично ніде.
Такі думки нам прийшли, коли ми були на тренінгу в минулому році, що організували представники Львівської освітньої фундації в рамках проекту "Школа відповідального служіння".
Однією з умов тренінгу було написання проекту, який би міг принести користь для громади.
Наша творча група загорілася ідеєю зробити з території так званого парку – справжній парк, де було б можливо відпочити з дітьми, приготувати шашлик, чи барбекю, де можна було б покататися на роликах, де був би скейт майданчик і т.п. Все це можна буде побачити на генеральному плані, який ми презентуємо для обговорення громадськістю.
Хтось скаже розмріялись, але мрії стають часто реальністю. Ось і у нас є вже проект дитячого майданчика, виграли грант, одержали гроші на початкове фінансування і починаємо потихеньку втілювати мрії в реальність. Минулого року на території, де планується дитячий майданчик, ми вже організовували суботник, ось тому і частина території має охайний вигляд. Ми запрошуємо всіх взяти участь в обговоренні проекту. Запрошуємо до співпраці підприємців, бізнесменів і всіх, хто зацікавлений в тому, щоб наше місто стало краще. Пропонуйте ідеї, очолюйте реалізацію їх, роботи вистачить для всіх і на всі смаки. Подивіться на план і ви переконаєтеся в цьому.
Парк ми запропонували назвати "Центром культурного дозвілля ", однойменно з назвою нашої творчої групи. Телефон для ідей 068 98 18 595, Володимир, повідомив автор на своїй сторінці у facebook.


Немає коментарів:

Дописати коментар