середа, 11 квітня 2018 р.

Простір, в якому учні можуть вільно спілкуватись

11 квітня учні  Токмацької ЗОШ №6  вишикувались на подвір`ї школи в урочистій лінійці. Саме в цей день школа, одна з перших у місті Токмаку, урочисто інтегрувалася у черговому етапі програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» - відкрила медіатеку – простір, в якому учні можуть вільно спілкуватись, користуватись сучасними навчальними засобами, отримувати необхідну допомогу від педагогів, психолога, інших спеціалістів. Шкільна медіатека забезпечена безбар`єрним доступом до навчання дітей з особливими освітніми потребами (На сьогоднішній день в школі працює три інклюзивних класи). Новий кабінет розподілено на окремі зони, зокрема:
·        Зона інтерактивного простору, де є окрема кількість оргтехніки і в якій можна не тільки почитати, «посидіти» в мережі Internet, а й віддрукувати необхідний матеріал;
·        Зона для розвитку моторики рук школярів, настільних ігор, складання конструкторів, тощо;
·        Зона релаксації з новими м`якими меблями;
·        Зона логічного мислення.
Завдяки сучасній медіатеці, зазначив директор школи Володимир Ситник, ми зможемо повноцінно забезпечити необхідні умови для навчання та розвитку дітей  з особливими освітніми потребами та в цілому покращити рівень навчального процесу у школі.

Петро Кропива

Немає коментарів:

Дописати коментар