неділя, 28 травня 2017 р.

Позачергова тридцять перша сесія Токмацької міської ради

22 травня відбулася позачергова тридцять перша сесія Токмацької міської ради. Що ж за питання треба було розглянути позачергово? Їх два.
Перше – Про клопотання щодо передачі майна до комунальної власності територіальної громади м. Токмак. Тут мова йде про резервний водогін до мікрорайону «Ковальський». Дебати з цього  питання тривали майже цілу годину. Думки депутатів розділилися. Слово надали субпідряднику Олександру Хіорі, який сказав, що водогін побудовано з порушенням чинного законодавства, немає технічного висновку на змінений проект, який привів до подорожчання майже на сто тисяч гривень, труба прокладена через територію високовольтної підстанції Токмацького  РЕМу і перетинає підземні кабелі у 27 місцях, 200 метрів траншеї викопано вручну, хоча перший проект передбачав механізовану роботу, тому і було порушено терміни виконання робіт. Все це спростовувала керівник міського водоканалу Наталія Лісова. Обговорили і питання якості питної води, потреба  цього водогону взагалі і вияснили, що вода – це не товар, а послуга. В результаті рішення все таки ухвалили.
Друге – Про оренду нерухомого  майна комунальної власності. Суть цього рішення полягає у передачі місцевому відділенню національної поліції  в оренду терміном на 25 років частини приміщень з прилеглою територією по вул. Дружби із встановленням орендної ставки 1 грн. на рік.

Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар