пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Всесвітній День Вишиванки та День Європи у Токмацькому районі

19 травня відбулося святкування Всесвітнього Дня вишиванки та Дня Європи у селі Балкове Токмацького району. Розпочалося дійство з ходи учасників свята «Усі у вишиванках» під звуки урочистих духових українських маршів по центральній вулиці села. Учасники ходи – школярі, учасники художньої самодіяльності, гості із сусідніх районів, токмачани, спортсмени, місцеві жителі на чолі з керівництвом сільської ради своїми посмішками, сценічними костюмами, вишиванками, національною символікою, піснями задали тон святу ще на самому його початку.
Хода наблизилася до головного місця святкового дійства – площі перед сільським Будинком культури, який було прикрашено національною символікою та символікою Євросоюза. Погода – благодать, що ще треба для свята, і воно розпочалося з Гімна України. Вітання від місцевої влади, районної, від сусіднього Чернігівського району, від народного депутата, подарунки і… свято продовжувалося чудовою культурно – мистецькою програмою за участі кращих колективів Токмацького  та Приморського районів. В цей час працювала виставка майстрів декоративно – прикладного мистецтва Токмацького району, майстер – клас з ручного художнього кування, з виготовлення старослов`янських оберігів,  присутні мали можливість попрацювати на справжньому гончарному колі, діти бавилися на ігровому майданчику, працював ярмарок – продаж страв країн Євросоюзу. Спортсмени провели показові виступи з різних видів спорту.
Дуже вразила висока організація в проведенні свята та культура поведінки людей під час дійства. Коли люди розійшлися, то на площі зовсім не було сміття, зовсім – тобто громада показала  не на словах, а на ділі свою європейську приналежність .


Петро Кропива









































Немає коментарів:

Дописати коментар