понеділок, 16 січня 2017 р.

Ситуація на ринку праці



Протягом 2016 року в Запорізькій області зросла кількість поданих роботодавцями до служби зайнятості вакансій. Їх кількість становить 40 тисяч, тоді як у 2015 році  було зареєстровано 37,5 тисячі, що на 6,2% більше. Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі зайнятості.                   
      За роки існування Токмацького міськрайцентру зайнятості в його стінах побували  десятки  тисячі людей зі своїми проблемами пов’язаними з безробіттям.  І кожному   з них тут надана   консультація, а згодом , проведена  наполеглива  робота по працевлаштуванню .  
      В центрі працюють  27 кваліфікованих спеціалістів, які повсякчас готові спілкуватися  з людьми , які втратили роботу , допомагати виходити з кризових  ситуацій, знаходити шляхи для вирішення тих чи інших проблем, пов’язаних з безробіттям.
       Головним завданням  служби  зайнятості, яке підтверджується в процесі її реформування, є   працевлаштування громадян .
       Для  його вирішення   розширюються та активізуються такі  форми роботи як:
- задоволення  заявлених вимог  роботодавців шляхом посилення індивідуального  підходу до підбору  претендентів,  впровадження електронних сервісів для можливостей отримання послуг центру  без  його відвідування;
- розширення співпраці з роботодавцями для сприяння легалізації зайнятості шляхом :
- компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску за прийом на роботу соціально - незахищених громадян;
- підготовки кадрів на замовлення роботодавців, а також  навчання безпосередньо на виробництві з подальшим працевлаштуванням;
- організація громадських та тимчасових робіт.
        На обліку  в службі  зайнятості за 2016 рік  побували понад 6.0 тис. безробітних,  з них  1.3 тис.  змогли знайти роботу, 0,6 тис. навчались новим професіям, 1.0 тис. взяли участь в громадських роботах.
            Центр зайнятості запрошує роботодавців м. Токмак та Токмацького району до взаємовигідної співпраці за всіма зазначеними  напрямками роботи.

Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар