субота, 14 січня 2017 р.

Двадцять четверта (позачергова) сесія Токмацької міської ради сьомого скликання



12 січня 2017 року відбулася двадцять четверта (позачергова) сесія Токмацької міської ради сьомого скликання, на яку були винесені питання:
1. Про скасування рішення десятої сесії сьомого скликання Токмацької міської ради №1 від 18 квітня 2016 року.
2. Про погодження звільнення Суржана О.В.
Прийняте Рішення ради від 18 квітня 2016 року №1 носить назву «Про неприпустимість скорочення ліжкового фонду КУ Токмацької ЦРЛ» з такою вирішальною частиною:
1. Головному лікарю КУ Токмацької ЦРЛ Марусенку В.В. заборонити  «оптимізацію» (скорочення) ліжкового фонду КУ Токмацької ЦРЛ на виконання листа Запорізької облдержадміністрації від 22.03.16р.№08-28/0898 до опрацювання питання по виділенню необхідних коштів на фінансування КУ Токмацької ЦРЛ згідно діючих соціальних стандартів.
2. Звернутися до Токмацької районної ради(та райдержадміністрації про виділення належних (додаткових) коштів на пропорційне медичне обслуговування мешканців Токмацького району згідно розрахунків Токмацької ЦРЛ.
3. Звернутися до голови ОДА та голови Департаменту охорони здоров’я за сприянням у вирішенні питання щодо укладення договорів з Чернігівською районною державною адміністрацією (районної лікарні) про медичне обслуговування жителів  Чернігівського району.
4.Звернутись до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо об’єктивного перерозподілу помісячної медичної субвенції для КУ Токмацької ЦРЛ.
5. Звернутися у триденний термін до депутатів Запорізької обласної ради від Токмака, голів фракцій партій обласної ради та народного депутату України у вирішенні питання належного функціонування Токмацької ЦРЛ.
6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Токмацької міської ради з гуманітарних питань, соціальної політики та охорони здоров’я.

Ну що я повідомлю   щось пішло не так. Забігаючи наперед скажу, що рішення з цього питання депутатами не прийнято, але більше однієї години роботи пішло на жваве обговорення проблематики цього питання. Адже в разі прийняття позитивного рішення депутатами - головним лікарем уже підготовлений наказ про скорочення 85 ставок медичних працівників, а цього не можна допустити. Дефіцит бюджету лікарні скоро вже сягне майже 20 млн. грн.. і що з цим робити поки не відомо. І протизаконно  брати плату з хворих за користування коштовним медичним обладнанням, адже воно придбалося за державні кошти. Хтось захотів руками депутатів зняти з себе відповідальність за ситуацію в ЦРЛ?
Неоднозначно приймалося питання і про погодження звільнення Олега Суржана – директора комунального підприємства в зв`язку з закінченням терміну дії контракту. Депутати навіть пропонували не включати це питання в чергу денну, мотивуючи це тим, що вони не погоджували його призначення, бо прийняття – звільнення з роботи директорів комунальних підприємств міста – виключна компетенція міського голови Ігора Котелевського.

Петро Кропива
 


Немає коментарів:

Дописати коментар