понеділок, 28 травня 2018 р.

Новопрокопівське потрійне свято

27 травня мешканці та гості с. Новопрокопівка святкували День Святої Трійці, Храмове свято своєї Свято – Троїцької церкви та День села.
Почалося все з самого ранку турнірами з тенісу і більярду у місцевому сільському Будинку культури (СБК) і конкурсом дитячого малюнку на асфальті.
Літургію до свята Святої Трійці у храмі провів о. Димитрій. На ній, на жаль, прихожан з міста було більше, ніж місцевих мирян.
Після святкової трапези у СБК розпочалося театралізоване дійство «Трійця святками іде», в якому прийняли участь народний ансамбль «Криниченька», дитячі танцювальні колективи та гості з відділу культури і туризму Токмацької РДА. Під час свого вітання громади, сільський голова Наталія Бут подякувала о. Димитрію за тримання питань духовності на території Новопрокопівської сільської ради на високому щаблі, вручила йому подарунок від імені громади та побажала присутнім у залі всяких гараздів. Ведучі театралізованого дійства – Н.Лазоришинець і І.Горбачова.
Після закінчення денного блоку свята відбулися змагання з футболу на місцевому шкільному стадіоні. В результаті наполегливої боротьби команда Новопрокопівки посіла 2 місце, а переможцями стали гості – футболісти Преображенської ОТГ.
Надвечір відбулися народні гуляння. Заздалегідь організований підвіз мешканців із навколишніх сіл зробив своє діло – площа перед СБК заповнилася вщерть. До зібрання звернулася гість свята – заступник голови Токмацької райради Валерія Матвієнко. Селян та гостей свята чекали виступи художніх колективів Токмацького району та місцевих аматорів. Ведучими свята виступили Світлана Минака і Віктор Тюхта. Глядачів частували протягом концерту гарячими шурпою і пловом від Гусейнова Ільгара.
По закінченню вечірнього блоку гулянь село плавно перейшло в «нічний» блок – святкову дискотеку.
Протягом дня біля СБК працювали дитячі атракціони, малеча також бавилася на місцевому гарно облаштованому дитячому майданчику, поласувавши безкоштовним морозивом.


Разом з новопрокоповцями на святі гуляв Петро КРОПИВА

Репортаж,ч.1


Репортаж,ч.2


Немає коментарів:

Дописати коментар