четвер, 22 лютого 2018 р.

Публічний звіт голови Токмацької районної державної адміністрації


22 лютого голова Токмацької РДА Віктор Дудукалов звітував перед громадою Токмацького району. Були присутніми на заході члени громадської ради, що діє при РДА, депутатський корпус, представники органів державної влади, громадських об’єднань, політичних організацій, професійних спілок, засобів масової інформації, релігійних організацій, голови сільських рад, експерти, підприємці, сільгоспвиробники. З повним текстом звіту можна ознайомитись на офіційному сайті Токмацької РДА за посиланням tokmakrda.gov.ua.
Віктор Дудукалов відповів на запитання присутніх в кінці озвученого звіту. Зокрема запитання від Ігумена Пахомія, – в Токмацькому районі зареєстровано сім релігійних конфесій, як Ви оцінюєте міжконфесійну ситуацію у районі? При голові Токмацької РДА створено Раду релігійних організацій, чи буде продовжено роботу цієї Ради і в якому форматі? Які заходи планує вжити районна адміністрація для запобігання міжконфесійної ворожнечі в умовах російської агресії? Ваше бачення децентралізації в Токмацькому районі?
Що стосується конфесій і стосунків між ними, відповів пан Дудукалов, допоки Україна жила спокійно - і ніхто її не чіпав, то і не виникало таких запитань. Але сьогодні, нажаль, виявляється, що під нормальними патріотичними гаслами агенти ФСБ сусідньої держави проводять підривну діяльність, направлену на дестабілізацію ситуації в середині моєї держави, якщо з`являються такі ситуації, то як би не називалася ця структура, ця організація, то повірте мені, з нею ніхто не буде цяцькатися, ніхто. СБУ працює в цьому напрямку. Що стосується міжконфесійних стосунків в питаннях саме релігії, то я розумію, що релігії зійшлися на тому, що Бог один у всіх, і я думаю, що саме на цьому і треба будувати міжконфесійні стосунки. Не потрібно змішувати політичну складову і релігійну, от і все. Що стосується децентралізації у Токмацькому районі, то передбачено створення п`яти громад (ОТГ-авт.), одна з яких вже створена, але їх подальше успішне створення залежить від правильної подачі інформації. Перспективи такі – сьогодні на порядку денному стоїть Балківська сільська рада, яка ось-ось прийме рішення і утвориться Новомиколаївська сільська рада, також є розуміння про перспективи утворення Новенської сільської ради, по утворенню Молочанської ОТГ у мене зараз не має інформації, але я вже почав цікавитись як вона буде виглядати, резюмував очільник району.
Далі з запитання звернувся підприємець Іван Собецький – Ваш звіт відбувся і як завжди, що в цьому році, що минулого року «ми» поставили «галочку». На мій погляд РДА складається з відділів і треба було, зокрема, зупинитися на роботі деяких відділів. Нам, як аграріям, хотілось би почути як працював відповідний відділ РДА, відділ економічного розвитку, тощо. Хотілось почути про долю використання не використовуваних 6 тис га районної землі (державної і колективної власності), де ж ця земля? Ви не згадали, що така потужна робота по операції «Урожай - 2016» для Токмацького району завершилася фіаско, бо відповідний посадовець РДА отримав хабаря і було відкрито відповідне кримінальне провадження і його доля нам поки що невідома. У нас з року в рік у районі смертність населення більша ніж народжуваність, чому? Куди пішли кошти державної підтримки селу, бо у Токмацькому районі їх ніхто з сільгоспвиробників не отримав? І про дороги району Ви  також нічого не сказали.
В.Дудукалов відповів, що на поточний ремонт і утримання доріг, відповідно до розподілу, кожен район Запорізької області отримає у цьому році приблизно 20 млн грн., і більш детально зупинився на причинах руйнації доріг, зокрема і по причині перевантаження автомобільного вантажного транспорту. І ще – проблема таких доріг не в кількості коштів, виділених на утримання, а в якості роботи і налагоджуванні контролю за їх використанням. Стосовно корупції в РДА при тому керівнику, то по-перше - це людський фактор, друге – це спокуса, що може спіткати кожного взагалі. А щодо проблеми смертності / народжуваності – то треба кохатися, закликав Віктор Дудукалов.   


Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар