субота, 3 лютого 2018 р.

Звільнено заступника голови Токмацької районної державної адміністрації

Ось і закінчилась моя державна служба: прийшов новий голова райдержадміністрації та, нічого не пояснюючи, просто звільнив мене з посади. Будемо вважати збігом, що подання на моє звільнення голова підписав через годину після того, як відмовив моєму клопотанню по виділенню з бюджету чергових 300 тисяч грн на програму підтримки демобілізованих АТОшників Токмацького району Запорізької області (Поясню – ми прийняли ще два роки тому амбітну програму: кожному АТОшнику по 5000 грн матеріальної допомоги після демобілізації і колишній голова не заперечував, а навпаки, сприяв виділенню цих коштів з районного бюджету) – повідомив на своїй сторінці у facebook колишній заступник голови Токмацької РДА Володимир Братіщенко.
При цьому підпорядковані мені структурні підрозділи є одними з кращих в області: управління соцзахисту посідає перше місце в області за рівнем наданих субсидій, культура має третє обласне місце, районні школи входять у першу двадцятку з-поміж більше як 300 шкіл області, а районна медицина одна з перших в Україні, ще два роки тому, почала впровадження телемедицини. Я свідомо організовував з купкою однодумців щотижневі євромайдани у своєму місті в 2013-14 роках. Також свідомо пішов добровольцем у ЗСУ в 2014 році захищати Україну. З тих семи місяців перебування в АТО лише першу та останню ніч провів у базовому таборі, а всі інші дні та ночі – виключно в окопах на передовій під Донецьком та Комінтерновим. На посаду заступника голови райдержадміністрації був призначений, ще коли перебував у шпиталі з прооперованим коліном. Призначенню сприяли не тільки активна суспільна позиція, а й три моїх освіти з трьома червоними дипломами та наявні наукові праці з філології та управління навчальними закладами. Мій син також обрав свідому позицію: по закінченні школи, як син АТОшніка та з надзвичайно високими балами ЗНО мав право вступити на бюджет у будь-який найпрестижніший університет країни, але він обрав військовий інститут.
Повертаючись до мого звільнення з роботи: найприкрішим для мене є те, що оголилася вкрай важлива адміністративна ланка саме в час активного впровадження медичної та освітньої реформи.
 Запис у трудовій: "Звільнити у зв'язку з закінченням повноважень голови районної державної адміністрації відповідно до ст. 10 Закону України " Про місцеві державні адміністрації" п.2 ч.1 ст. 36 КЗпП України". Дане звільнення було погоджено з головою Запорізької облдержадміністрації Костянтином Брилем. Нагадаю, що Володимир Братіщенко з вересня 2014 року по  червень 2015 року був призваний на військову службу під час мобілізації на особливий період відповідно Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 22.07.2014 № 1595 – VII, з 07 липня 2015 року став заступником голови Токмацької районної державної адміністрації.
Свій офіційний коментар з цієї події на прохання користувачів facebook надав і голова Токмацької РДА Віктор Дудукалов. Зокрема він зазначив, що про патріотизм говорити не буду, я завжди був і буду готовий померти за свою сім'ю і за свою країну. Згідно Закону, при призначенні голови РДА -  заступники складають повноваження автоматично. Закон зобов'язує при зміні голови міняти команду і це нормально. Плюс до всього, так склалося в органах влади, що обставини цього вимагають, не суттєво хто ти - є напрямки роботи, за ними треба працювати так, ніби сьогоднішній день - останній. Я Володимиру Миколайовичу говорив, що постараюся йому запропонувати натомість іншу ділянку роботи. Незважаючи ні на що, намагаюся робити це і далі. На питання про 300 тисяч, в яких нібито я відмовив - вперше чую. Всі програми, які прийняті, будуть діяти далі.

Петро Кропива


Немає коментарів:

Дописати коментар