неділя, 25 лютого 2018 р.

Звітують депутати Токмацької міської ради від ПП ВО "Батьківщина"

«Батьківщинівці» звітують
Відбувся звіт депутатів Токмацької міської ради від ПП ВО «Батьківщина» за свою роботу у 2017 році. Звітували Світлана Поліщук, Віталій Пасєвін, Роман Нанівський, Олег Площадний, Микола Сенько.
Світлана Поліщук, зокрема як голова фракції «Батьківщини», зазначила, що депутати фракції приймали активну участь у вирішенні гострих питань як мікрорайону «Ковальський» так і міста в цілому. Пані Світлана сказала, що у зв`язку з тим, що фракція не має більшості у раді і було прийнято рішення про ліквідацію міської лікарні (Токмацька ЦРЛ) у 2017 році (депутати від «Батьківщини», присутні на зустрічі, не голосували за ліквідацію-авт.), а подальші маніпулювання з лікарнею цього року - є не що інше, як приховування своїх прорахунків в фінансово – господарській роботі медичного закладу з боку міської влади. Крім того завдяки активності «батьківщинівців» було зібрано понад одну тисячу підписів мешканців мікрорайону «Ковальський» проти будівництва нового водогону з центру міста до мікрорайону, бо не вбачали в цьому економічної доцільності. Ця «труба» зараз лежить у ґрунті як резервна, але депутати вбачають, що напевно водогін почне використовуватися після введення в експлуатацію нової ТЕЦ, будівництво якої плануються розпочати у мікрорайоні і від якої токмачанам також не буде ніякого зиску – як і від сонячних батарей, окрім плати за оренду 4,1 Га землі в розмірі близько 12 тис грн. на місяць. Рішення про ТЕЦ прийнято – чекаємо на громадські слухання саме у мікрорайоні, де планується її будувати, зазначила пані Поліщук. Наболіле питання для токмачан, що проживають у багатоповерховому секторі, стосовно опалення місць загального користування у 2017 році, де не встановлено приладів опалення, вирішували саме «батьківщинівці», але тепломережа продовжує доставляти містянам рахунки навіть після зміни керівника підприємства і не виконуються рішення міської ради, що були прийняті більшістю, резюмувала доповідач. Також депутатів насторожує той факт, що з Токмака зникли головні офіси «МРЕО», поштового відділення, поліції, СБУ. Створення госпітального округу з центром у м. Пологи також хвилює всіх.
Віталій Пасєвін зазначив, як голова постійної комісії міської ради з гуманітарних питань, соціальної політики та охорони здоров’я, що у 2017 році комісія провела близько 15 засідань, на яких було розглянуто 92 питання та пояснив присутнім про порядок розгляду питань, що надходять до його комісії. Коли депутат С.Поліщук ініціювала питання про створення тимчасової контрольної депутатської комісії про перевірку діяльності Токмацької ЦРЛ, продовжив В.Пасєвін, на сесії, під час розгляду цього питання, не вдалося набрати більшості голосів депутатів і це питання просто «не пройшло» (його навіть не включили у порядок денний сесії). Зараз депутати працюють над питанням відкриття на мікрорайоні «Залізничний» амбулаторії, як на КШЗ. Є приміщення, необхідно виконати його ремонт, залучивши кошти всіх рівнів, і зробити доступ до медичних послуг мешканцям мікрорайону ближчою. Також В.Пасєвін акцентував увагу присутніх стосовно надання медичних послуг населенню міста з 01 квітня цього року в розрізі нової медичної реформи та про свою мрію - запустити роботу лапороскопічної стійки, що дасть новий поштовх в розвитку хірургії нашого міста. Ця стійка вже шість років стоїть в місті без діла. В галузі «Освіта» депутати підтримали підвищення розміру видатків на харчування дітей в закладах освіти міста, були проти закриття четвертої школи у місті: школу не закрили завдяки великій наполегливості батьків дітей, що там навчаються.
Олег Площадний закликав присутніх бути присутніми, за можливості, під час проведення сесій міської ради, проявляти більше активності та зацікавленості в роботі депутатів та наголосив, що депутати – «батьківщинівці» відчувають тиск з боку влади за свої «не правильні» голосування. Крім того він зазначив, що влада не змогла вчасно освоїти кошти в розмірі понад 200 тис грн., що були виділені на ремонт теплового трубопроводу до ЗОШ №6 (наразі це найхолодніша школа у місті) та виказав здивування, що міська влада перевела на індивідуальне опалення свого часу лікарню, ЗОШ №2, а потім знову приєднали їх до централізованого опалення. Кошти використані чималі – і все даремно. Крім того присутні обговорили перспективи ціноутворення вартості за питну воду, що подає ВАТ «ТКШЗ» на мікрорайон «Ковальський», бо останні заявили уже про її підвищення. Не обійшли стороною на зустрічі і питання КП «Міський ринок» - громадськість здивована дуже маленькими відрахуваннями до міського бюджету цього комунального підприємства у 2017 році. На ситуацію з підбором кадрового складу керівників комунальних підприємств у місті, нажаль, депутати не можуть впливати, бо це питання розглядає виключно міський голова, окрім посади головного лікаря, бо той обирається за конкурсом, та головного редактора газети «Наше місто Токмак», кандидатура якого подається на затвердження міською радою міським головою. Не може «Батьківщина» впливати і на рішення виконавчого комітету ТМР, бо цей орган не представлений жодним представником від партії, тому і виникло непорозуміння з підвищенням ціни на проїзд у громадському транспорті того року до 6 грн. Потім, після втручання «батьківщинівців», ціну було знижено до 5 грн. за одну поїздку, а для пенсіонерів до 2,50 грн.
За час виконання своїх депутатських повноважень у 2017 році депутат Токмацької міської ради Микола Сенько (ВО «Батьківщина») повідомив нашу редакцію про те, що він приймав активну участь в роботі постійної депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста та у роботі чергових та позачергових пленарних засіданнях сесій ТМР, де піднімав болючі для мешканців міста Токмака питання, зокрема про включення до складу виконавчого комітету ТМР представників від «Батьківщини», про ліквідацію стихійної торгівлі у районі готелю «Весна» на прибудинковій  території прилеглих житлових будинків, вів боротьбу з торгівлею самогоном на території КП «Міський ринок», разом з міськими активістами запобіг відкриттю шкідливого виробництва туалетного паперу у місті, домігся улаштування освітлення на вулиці 14-го Вересня від заводу «Прогрес» до «Салгану», сприяв залученню мешканців цієї вулиці до укладання договорів з КП «Контакт» на вивезення твердих побутових відходів, від керівника місцевого водоканалу домігся усунути наслідки пориву водогону, неодноразово робив заяви на сесіях про недопущення продовження знищення цехів і будівель колишнього заводу «Південдизельмашу» невідомими особами.
По завершенні зустрічі – звіту депутати від ПП ВО «Батьківщина» заявили про свої наміри подальшого служіння на благо територіальної громади міста, відстоювання законних інтересів всіх громадян.


Звіт депутатів слухав Петро Кропива 



Немає коментарів:

Дописати коментар