понеділок, 5 червня 2017 р.

Депутатське звернення до голови Токмацької районної державної адміністрації Джіоєва Г.Д. щодо сприяння у вирішенні надскладної ситуації стосовно використання сінокосів та пасовищ

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

      До Токмацької районної ради звернулися мешканці Новомиколаївської сільської ради щодо сприяння у вирішенні надскладної ситуації стосовно використання сінокосів та пасовищ.
Ситуація наступна: дані особи є власниками сертифікатів на право на земельні частки (паї) колишнього КСП «Дружба.  Протягом 2002-2012 років на підставі Указу Президента України №1529/99 від 03.12.1999 року групам власників сертифікатів були виділені земельні ділянки колективної власності, сінокоси, пасовища єдиним масивом на підставі розпорядження голови райдержадміністрації та висновку Держземагенства. Всі роки, починаючи з 2002 р. і до березня поточного року вони  користувалися землею. Навесні 2017 року сталося так, що земельні ділянки, які використовувались цими людьми,  було  передано в оренду іншій фізичній особі.
      Розпорядження голови РДА, на підставі яких селяни використовували землю ніким не було відмінено: ні райдержадміністрацією, ні судом.  Ця обставина свідчить про те, що  право користування землею даними людьми ніхто не відміняв.
         Звертаємось до Вас для того, щоб з’ясувати  факт передачі нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) із земель колективної власності в оренду громадянам, які не мають права на дані земельні ділянки, на підставі того, що вони вже обробляються іншими самозайнятими особами. У зв’язку з тим, що особам згідно списку, що додається, вже було виділено кормові угіддя єдиним масивом в умовних кадастрових гектарах на підставі сертифікатів, вони мають першочергове право оренди.

                         Звернення прийнято на двадцять сьомій сесії районної ради 30.05.2017 року


                                                                               
                                                                               


Немає коментарів:

Дописати коментар