пʼятниця, 23 червня 2017 р.

Порядок надання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення

Для координації дій по встановленню індивідуального опалення встановлюється наступний порядок дій:
  1. Від власника помешкання, далі Ініціатор, на ім’я міського голови надається заява.
2. До заяви додаються довідки про відсутність в Ініціатора заборгованості за надані комунальні послуги від організацій, що надають послуги з:
- утримання будинків та прибудинкових територій;
- централізованого водопостачання та водовідведення;
- централізованого теплопостачання.
3. Управління комунального господарства виконавчого комітету Токмацької міської ради надає Дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення та встановлення індивідуального опалення. Дозвіл діє протягом поточного року з моменту його видачі, за умови відключення від мереж централізованого опалення до 01 вересня поточного року.
4. Ініціатор встановлення індивідуального опалення отримує в відповідних організаціях технічні умови на встановлення індивідуального опалення. Технічні умови отримуються:
- на внутрішньоквартирні мережі опалення в організації, що обслуговує внутрішньобудинкові мережі опалення;
- на підключення до внутрішньобудинкових або зовнішніх газових або електричних мереж (в залежності від способу опалення) в організації, що обслуговує відповідні мережі.
5. Ініціатор замовляє проект на встановлення індивідуального опалення. Проектом повинно передбачатися:
- підключення  мережі газопостачання або електропостачання до джерела виробництва тепла;
- внутрішньоквартирні теплопровідні мережі.
6. Ініціатор замовляє розрахунок на опалення місць загального користування в спеціалізованій організації, або надає довідку про відсутність приладів обігріву в місцях загального користування з організації, що обслуговує внутрішньо будинкові мережі опалення
7. Ініціатор замовляє виконання робіт по обладнанню системи індивідуального опалення в відповідній ліцензованій організації.
 8. Відключення приміщень від мереж централізованого опалення виконується експлуатуючою внутрішньобудинкові теплові мережі організацією, або за її згоди сторонньою організацією.
Самостійне відключення від мереж централізованого опалення без погодження з експлуатуючою організацією не допускається.
Після виконання робіт з відключення від мереж централізованого опалення складається акт про відключення приміщення від мереж централізованого опалення організацією, що виконала ці роботи.
Самостійне відключення від мереж централізованого опалення без погодження з експлуатуючою  внутрішньобудинкові теплові мережі організацією, тягне компенсацію їй зі сторони Ініціатора витрат з приведенням системи опалення в робочий стан та ліквідацію наслідків несанкціонованого відключення.
9.  Після виконання робіт зі встановлення індивідуального опалення складається акт відповідної форми про виконання всього комплексу робіт.
10. Ініціатор заключає договір на сервісне обслуговування встановленої системи індивідуального опалення та мереж відповідно до існуючих вимог.
11. Ініціатор заключає договір з організацією, що надає послуги з централізованого опалення,  про оплату місць загального користування, в разі  наявності приладів обігріву в місцях загального користування.
12. Після виконання всіх зазначених вище умов Ініціатор надає до управління комунального господарства:
- акт про відключення від мереж централізованого опалення;
- акт про виконання робіт по встановленню індивідуального опалення;
- договір на сервісне обслуговування встановленої системи індивідуального опалення та мереж відповідно до існуючих норм;
- договір з організацією, що надає послуги з централізованого опалення про оплату місць загального користування, в разі наявності приладів опалення в місцях загального користування;
- довідки про відсутність в Ініціатора заборгованості на момент подання зазначених документів за надані комунальні послуги від організацій, що надають послуги з:
- утримання будинків та прибудинкових територій;
- централізованого водопостачання та водовідведення;
- централізованого теплопостачання.
13. Управління комунального господарства виконавчого комітету Токмацької міської ради надає Ініціатору довідку, яка є підставою для припинення нарахувань організацією, що надає послуги з централізованого опалення за послуги з централізованого теплопостачання.
14. Встановлення індивідуального опалення в гуртожитках можливе за наявності технічних умов.
Додаток 1
до рішення  міської ради
від 18 травня 2017 р. №11  



Немає коментарів:

Дописати коментар