понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Привітали з Днем працівників освіти

День працівників освіти  або День вчителя — професійне свято працівників освіти України. Відзначається щорічно у першу неділю жовтня.
Свято вчителів почали відзначати ще в СРСР з 1965 року. Офіційно День вчителя був закріплений 1980 року Постановою Президії Верховної Ради Радянського Союзу «Про святкові і пам'ятні дати». В незалежній Україні День працівників освіти встановлено «…на підтримку ініціативи працівників освіти України…» згідно з Указом Президента України № 513/94 «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року.
За рішенням ЮНЕСКО  Всесвітній день учителів з 1994 року відзначають 5 жовтня.
Токмаччина відзначала  професійне свято освітян напередодні.
Так, зокрема, Новопрокопівська сільська рада зібрала своїх педагогів у сільському Будинку культури с. Новопрокопівка. З подарунками та побажаннями миру, злагоди, здоров`я, достатку  на свято приїхала заступник голови Токмацької районної ради Валерія Матвієнко.
Новопрокопівський сільський голова Наталія Бут у своїй промові згадала кожного працівника освіти – від водія до директора школи, від вихователя дошкільного навчального закладу до шкільного вчителя. Не забула і про бібліотекарів, які своє професійне свято відсвяткували напередодні, 30 вересня.


Винуватці свята дякували у своїх виступах депутатський корпус Новопрокопівської сільської ради та її виконавчий комітет.
Без подарунків не пішов ніхто, а чудовий настрій присутнім забезпечили самодіяльні артисти Новопрокопівського СБК.


Немає коментарів:

Дописати коментар