понеділок, 28 вересня 2020 р.

ВАЛЕРІЯ МАТВІЄНКО: ТОКМАЦЬКА ГРОМАДА – НЕ ПРИДАТОК ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ

Коли журналісти газети "Токмацькі Вісті" потрапили до службового кабінету заступниці голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко, то їм в очі відразу кинувся Державний Прапор України за її спиною.

Валерія Валеріївна пояснила, що цю Реліквію їй особисто подарували бійці з зони АТО за її патріотичну позицію та волонтерську діяльність. Подарували з умовою, що цей Стяг буде висіти у її кабінеті, щоб чиновники кожного дня бачили задля кого і чого вони повинні працювати .

Валерія Матвієнко  є чинним депутатом Токмацької районної ради та головою Запорізької обласної громадської організації "Асоціація фермерів та приватних землевласників Запорізької області".

Незабаром місцеві вибори, Токмацька райрада припинить своє існування відразу після набуття повноважень новообраних депутатів Пологівської районної ради, до складу якої увійшла Токмаччина в результаті реформи децентралізації.

Проявляючи свою незгоду з діями центральної влади в загальнодержавних питаннях, Валерія Матвієнко була у числі тих, за чиєю ініціативою був прийнятий ряд звернень депутатів Токмацької районної ради до Президента України, Верховної ради України, Запорізької обласної ради та Запорізької обласної державної адміністрації про законодавче забезпечення питання функціонування ринку землі. Депутати з Валерією Матвієнко на чолі наполягали, що поспішна земельна реформа, не підтримана суспільством, не матиме успіху й підірве довіру людей до влади, що загрожує соціально-політичними потрясіннями.

Позиція токмацьких депутатів була підтримана народними обранцями від «Батьківщини», зокрема нашим земляком Сергієм Соболевим. Антинародні плани «Слуг народу», які надавали б можливість олігархам зосередити в своїх руках тисячі гектарів української землі, були заблоковані. Не більше 100 га в одні руки – така рішення нарешті було прийняте Верховною радою.

Валерія Матвієнко разом з однодумцями впевнена, що саме народ мав би вирішити на всеукраїнському референдумі питання ринку землі. Адже продаж землі – це питання не лише обігу землі, а й питання національної та продовольчої безпеки та існування держави в цілому.

З метою врахування інтересів мешканців Токмаччини, Валерія Матвієнко разом з депутатами Токмацької районної ради, зверталася із проханням підтримати модель адміністративно-територіального устрою області, яка передбачає створення шести районів з відповідними адміністративними центрами у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак та Пологи.

Валерія Матвієнко: «Мене, як і багатьох токмачан, прикро вразила ліквідація Токмацького району та передача всіх повноважень адміністративного центру з Токмаку до Полог. Це рішення приймали не люди у громадах, так вирішили можновладці у «високих кабінетах» за зачиненими дверима.

Маючи за плечима великий досвід депутатської, службової, громадської, підприємницької роботи, Валерія Валеріївна Матвієнко, не вагаючись, вирішила балотуватися до Запорізької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

«Ми втратили свій район, а наразі можемо втратити й рідну область, якщо буде реалізовано план з’єднання Запорізької і Дніпропетровської областей. Я впевнена: Токмацька громада – не придаток Пологівського району, а Запорізька область – не район Дніпропетровщини. В нас своя історія і ми повинні примусити владу нас поважати!» – вважає Валерія Матвієнко.

Вона йде до обласної ради, щоб відстояти права Токмацької громади на  рівні Запорізької області. Одним із своїх завдань Валерія вважає розвиток масового фермерського руху на Запорізькій землі й зокрема у нашій громаді, створення й розвиток альтернативного державному, конкурентоспроможного господарського укладу в аграрному секторі економіки області та захист соціальних, економічних та інших інтересів всіх жителів області.

Йде від політичної партії ВО "Батьківщина", членом якої є вже понад десять років.

Маючи такий солідний політичний та керівний досвід, Валерія Матвієнко впевнена: «Відстояти права Токмацької громади, зробити все для розвитку Токмака та рідних сіл – моє особисте завдання у Запорізькій обласній раді».

1 коментар:

  1. мОЛОДЕЦ !!!! тОКМАКСКИЙ РАЙОН ДОЛЖЕН БЫТЬ, тОКМАК -ГОРОД, А ПОЛОГИ СЕЛО,

    ВідповістиВидалити