понеділок, 28 вересня 2020 р.

Віталій Сіденко: Від щасливого дому – до щасливої громади

Віталій Іванович Сіденко – токмачанин, депутат Токмацької міської ради, голова 108-ми квартирного ОСББ "Щасливий Дім - 34" на вулиці Шевченка. В цьому охайному, господарські доглянутому дев'ятиповерховому будинку проживає понад 270 токмачан.

25 вересня Віталій Сіденко зареєстрований кандидатом на посаду голови Токмацької громади від партії "Батьківщина".

Чому саме від "Батьківщини"? Віталій Іванович каже, що в цій партії він вже не один рік, йому близькі ідеї, бачення та принципи "Батьківщини". А головна його ідея - добробут людей.

- Мій шлях – це дорога від щасливого дому до щасливої громади, – так лаконічно визначив свою політичну програму Віталій Сіденко. Ми запитали про його відношення до того, що обов'язки голови громади значно ширші, ніж у чинного міського голови. Він відповів, що наразі має ту силу, розум і підтримку людей, щоб взяти на себе політичну відповідальність за добробут мешканців практично половини Токмацького району.

Першочерговим завданням для міста Токмака Сіденко вважає  залучення інвестицій для відродження промислового виробництва. Він впевнений, що передусім людям необхідна робота.

- Мені дуже близька точка зору, що досить вважати Токмаччину «депресивним регіоном». Якщо хтось у владі схильний до депресії, то пора звільняти крісло та йти геть. Наша громада – це не окремо Токмак, а окремо – села навкруги нього. Токмацька громада – єдина родина. Тому й вирішувати всі питання розвитку громади ми будемо по-родинному, разом. В цьому мене переконує мій досвід підприємця, депутата, голови ОСББ, громадського діяча.

Найактуальніша тема - транспортне сполучення та ремонт доріг у громаді. З кожного мікрорайону міста чи з села має бути комфортний під'їзд до центру громади - Токмака. Проблеми села Віталію Сіденко відомі з дитинства: побут, культура, освіта, медицина, надання адміністративних послуг, бездоріжжя, освітлення, якісне водозабезпечення тощо. Наразі сам він має 96,7 га землі, на якій він займається сільгоспвиробництвом та переробкою. За його словами, Токмацькій громаді потрібна потужна програма відновлення та розвитку сільського господарства, одним з завдань якої Віталій Сіденко бачить будівництво міні-сільгосппереробних підприємств.

На наше питання: «Чи будете Ви у своїй виборчій кампанії та у роботі, у разі обрання, звинувачувати у всьому «попередників?», Віталій Іванович посміхнувся і зазначив: «Влада заради влади - це не до мене. У мене такий характер, що я ніколи ні з ким не конфліктую, намагаюся домогтися порозуміння. І взагалі вважаю, що на конфлікти у людини, зайнятою справою, немає часу. Треба не конфліктувати, а замість «депресивного регіону» будувати прогресивну громаду.  

Щоб вирішувати складні завдання з розвитку Токмацької громади, "Батьківщина" йде професійною командою на вибори до всіх рівнів місцевої влади - міської, районної і обласної. Ще одна необхідна умова здорового існування громади – це прозорість влади. Віталій Сіденко разом з нашими журналістами не пригадав жодного випадку, коли чинний міський голова за понад 10 років своєї каденції збирав би брифінг чи пресконференцію з місцевими ЗМІ задля висвітлення своєї діяльності чи надважливих подій у місті.

- Відкритість влади для людей – фундамент суспільних відносин. Токмацька громада має знати, на кого і на що витрачає кошти, які у місті події: хороші чи не дуже, а хороших буде набагато більше, - запевнив нас Віталій Іванович.

Немає коментарів:

Дописати коментар