пʼятниця, 19 жовтня 2018 р.

Вулична акція «Хода за свободу» у місті Токмаці

Міністерство соціальної політики України, Департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації, Управління соціального захисту населення Токмацької міської ради 18 жовтня до європейського Дня боротьби з торгівлею людьми провели у нашому місті вуличну акцію «Хода за свободу».

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. 

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Ведучий заходу – начальник управління соціального захисту населення Токмацької міської ради Мащенко І.Г. надав слово Мамчак Н.В. – заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів, Сердюк І. П. – головному спеціалісту Токмацького бюро правової допомоги , Мовчан Г.Ю.-директору Токмацького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, які звернулися до присутніх на заході учнів місцевих ліцею, технікуму та старшокласників ЗОШ №1.

Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Істина полягає в тому, що без усвідомлення проблеми, її важко подолати. Ми щиро бажаємо через акцію „Walk for Freedom/Хода за свободу” розвивати діалоги, які будуть сприяти покращенню підтримки постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні, зазначили спікери заходу.



Немає коментарів:

Дописати коментар