неділя, 9 липня 2017 р.

Срібна Купальська Роса-2017

8 липня поблизу села Кутузівка біля річки Молочної на землях Жовтневої сільської ради відбувся традиційний ювілейний десятий обласний фестиваль народної творчості «Срібна Купальська Роса». 


Цього року фестиваль проводиться як обласний вперше, але присутні були на ньому і учасники із Херсонської області, тому глядачі шуткували, що фестиваль сміливо може претендувати на статус всеукраїнського. Учасники фестивалю пройшлися до головної сцени свята урочистою ходою.  Після привітань гостей фестивалю заступником голови Токмацької РДА Оленою Шпак, головою Токмацької райради Василем Мафтуляком, помічником народного депутата України С.Валентирова та сільським головою Жовтневої сільради Наталією Антипенко святкове дійство власне і розпочалося. Присутні стали свідками театралізованого дійства «Свято у вінках», переглянули виставки етномайстрів та народних умільців, відвідали майстер класи від гончарів та майстрів плетіння купальських вінків, діти бавилися в ігровому містечку «Діти, мов з віночка квіти», де на них чекали ігри, атракціони, аніматори, аквагрим. Бажаючі каталися на конях, фотографувалися у тематичній фотозоні, частувалися козацьким кулішем та справжньою козацькою юшкою. І все це лише було фоном найголовнішого дійства – художньої програми самого фестивалю. 


Кульмінацією свята після заходу сонця стало велике купальське вогнище, після якого глядачі насолодилися файер-шоу гостей із м. Запоріжжя. Крапку свята поставила дискотека до пізньої ночі «Купальський коктейль» та грандіозний феєрверк.

Петро Кропива






























































Немає коментарів:

Дописати коментар