вівторок, 15 лютого 2022 р.

Валерія Матвієнко: Юлія Тимошенко – єдиний український політик, яка має мужність говорити правду про те, що Мінські домовленості Порошенка неприйнятні для України і відновлення миру

Росія вже навіть не приховує, що головною метою усіх її дій є примус України до виконання Мінських домовленостей, які передбачають встановлення її контролю над нашою державою через фактичне «приєднання» цілої України до ОРДЛО. Саме тому провалилася «місія Макрона» і були безрезультатними «переговори радників» у Берліні – Путіну потрібна не деескалація, а капітуляція Києва.

Про те, що Порошенко у Мінську втягнув Україну у пастку, Юлія Тимошенко говорила публічно і боролася проти них з того часу, як ці домовленості були укладені. На них не давали згоди ані український парламент, ані українське суспільство. Сьогодні «тупиковість Мінська» визнають в Україні майже всі, але сміливість заявити про необхідність виходу з них має знову ж таки лище Юлія Тимошенко.

Попри всі нинішні намагання, Порошенко не зможе відхреститися від оборудки, в якій брав безпосередню участь. Але, на жаль, і Зеленський виявився заслабким для того, щоб скинути цю удавку з України, ба навіть із власної шиї, повторюючи, що виконуватиме мінські домовленості і надалі. Він вчергове не прислухався до мудрих порад Юлії Тимошенко.

Путін бачить слабкість і боягузтво нинішньої української влади – звідси й нахабство, і лексика ґвалтівника (як би він тепер не намагався відхреститися від власних слів). Це спроба «взяти на слабо» українців.

Все це лише підкреслює правоту Тимошенко - завершення війни і відновлення територіальної цілісності України можливе лише на основі Будапештського меморандуму, що гарантував непорушність українських кордонів (з Донбасом і Кримом), не ослаблюючи тиску на Росію як державу-агресора. 

Показова істерична реакція Лаврова на пряме запитання про Будапешт – він недоладно почав розповідати казки про «державний переворот» і «нову державу», перед якою Росія нібито не має зобов’язань (хоча насправді все навпаки)

Україна має повернути собі суб’єктність і не дозволяти вирішувати свою долю за її спиною. В цьому і полягає план Тимошенко – реальна альтернатива безпорадності та недолугості влади.

Валерія Матвієнко - депутат Запорізької обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар