неділя, 15 листопада 2020 р.

Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України

День працівників сільського господарства – професійне свято підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України.

На сьогодні агропромисловий комплекс України є третьою за значенням галуззю економіки, яка дає роботу близько 3 млн людей, 93 млрд гривень щорічного прибутку та 17% ВВП України.

Нині Україна є одним із світових лідерів з експорту олії, зернових, кукурудзи та м’яса птиці. Разом з тим, Україна є беззаперечними лідером з експорту меду в Європі, а ще – ми шості у світі з продажу пшеничної муки.

Однією із перспектив свого розвитку українські аграрії вважають органічний напрям сільськогосподарського виробництва, що є надзвичайно актуальним, враховуючи світові тенденції зростання попиту саме на органічну продукцію.

Разом із усіма працівниками сільського господарства відзначають це свято й десятки тисяч українських фермерів.

Фермери постійно виступають свідомою політичною силою, рішучою й непохитною у боротьбі за права й свободи українських селян, за рідну українську землю, щедро политу потом і кров’ю пращурів .

У цей святковий день бажаємо фермерам і всім українським землеробам здоров’я й невичерпної енергії на довгі роки, професійних успіхів і родинного щастя. Нехай доля буде прихильною до кожного з вас і додасть оптимізму та вагомих здобутків на хліборобській і життєвій ниві.

Добрих засівів, рясних сходів та щедрих ужинків на благо добробуту України!

З повагою, голова асоціації фермерів та приватних землевласників у Запорізькій області Валерія Матвієнко.

Немає коментарів:

Дописати коментар