понеділок, 19 липня 2021 р.

«Батьківщині» Юлії Тимошенко вдалося захистити людей від запровадження дикого ринку наркотиків

У переддень літніх канікул фракція влади винесла на голосування чергову антинародну ініціативу. Позачергову сесію монобільшість зібрала не заради тих питань, які насправді турбують людей - щодо цін та тарифів, зарплат і пенсій. «Слуги» винесли на голосування закон про легалізацію наркотиків!

Ініціатори закону захопливо розповідали, що це все заради важкохворих, які потребують ліків із вмістом коноплі. Але шляхетною назвою вчергове прикрили страшні речі. Бо насправді закон дозволяв перетворити українські лани на наркоплантації.

«Цей закон про те, щоби в Україні, на наших золотих землях, на наших чорноземах вирощувати не хліб, а наркоту. Продавати її, переробляти. Наших дітей цим годувати. Продавати біля шкіл. Ви що, не знаєте, які у нас суди? Які силові структури? Ви зможете своїх дітей від цього захистити?», - звернулася з трибуни до депутатів Юлія Тимошенко.

 Саме її партія «Батьківщина» стала головним опонентом скандального закону. Легалізація нових препаратів для важкохворих не потребує ухвалення закону, оскільки обіг наркотичних ліків з першого дня незалежності регулюється постановою Кабміну. На переконання лідера «Батьківщини», реалії такі, що жоден орган державної влади не може забезпечити, щоб плантації наркотичної коноплі у регіонах не стали осередками розповсюдження наркоманії. У законопроекті є інші спірні та непродумані норми. Наприклад, дозвіл на реалізацію ліків з канабісу в звичайних аптеках. А як бути з безпекою та запобіганням зловживанням та крадіжкам? Другий приклад - дозвіл на ввезення каннабісу на територію України пацієнтом в кількостях, на які він має рецепт від іноземного лікаря. А як митник зможе перевірити справжність рецепту від іноземного лікаря?

Аргументи Юлії Тимошенко, наведені під час розгляду закону про легалізацію наркотиків, виявилися настільки професійними та беззаперечними, що всупереч наказу керівництва натиснути зелені кнопки «за» відмовилася навіть частина президентської фракції. Закон набрав лише 219 голосів, і рішення прийнято не було. Політичні експерти вже заговорили про подвійну перемогу партії Тимошенко. По-перше, ухвалення закону про легалізацію наркотиків вдалося зірвати і «Батьківщині» вдалося захистити людей від запровадження дикого ринку наркотиків. По-друге, Юлія Тимошенко продемонструвала, хто є реальною альтернативною чинній владі.  Лідерка «Батьківщини» пообіцяла і надалі усіма силами блокувати кожну аферу монобільшості. 

Немає коментарів:

Дописати коментар