четвер, 8 грудня 2016 р.

В Токмаці розпочалися громадські слухання в мікрорайонах


Відповідно до Розпорядження міського голови м. Токмак Ігора Котелевського від 25.11.2016 року № 398-р «Про призначення громадських слухань» в Токмаці розпочалися громадські слухання.
Першими вони відбулися в мікрорайоні «Ковальський» 8 грудня 2016 року в приміщенні ЗОШ № 6. На заході були присутніми мешканці мікрорайону, голови ОСББ, старші під`їздів, депутати Токмацької міської ради, деякі представники та керівники комунальних підприємств міста, громадські активісти, преса, міські керівники – міський голова Ігор Котелевський, заступник міського голови Олександр Баглай, радник міського голови Сергій Степура.
Розпочали з вручення Грамот кращим будинкам. Голова комітету мікрорайону Людмила Яковлєва зробила «Звіт про роботу комітету мікрорайону». В ході його обговорення присутніми було прийнято рішення -  дати йому оцінку «Добре». Неабияка дискусія розгорнулася під час розгляду заяви про включення до складу членів комітету мікрорайону нового члена. Після тривалого емоційного обговорення було прийнято позитивне рішення і комітет збільшився на одну особу.
            Заступник міського голови Олександр Баглай ознайомив громаду із звітом "Про виконання Плану розвитку мікрорайону за 2016 рік". В ході його обговорення питань не виникло.
А от стосовно "Плану розвитку мікрорайону на 2017 рік" відбулася жвава дискусія після виступу директора ЗОШ № 6 Володимира Ситника. Він повідомив, що будівлі школи уже 42 роки, столярні вироби (вікна, двері) зносилися з довгим терміном використання плюс часті пориви лінії теплопостачання призвели до того, що у школі різко погіршився температурний режим. В приміщенні, де знаходились присутні температура склала всього +12 градусів. Як за таких умов діти будуть святкувати Новий рік в новорічних костюмах, як будуть навчатись хореографії, тощо? І ця проблема не вирішується з року в рік. Зал загув, мов вулик. До дискусії підключилися депутати Токмацької міської ради, вимагали пояснень у присутнього головного інженера тепломережі, міський голова дав доручення терміново викликати на громадські слухання керівника підприємства, але… та так і не з`явилась до самого кінця. Присутні звинувачували тепломережу в неправильних методах господарюванні в ситуації, що стосується аварійних робіт по усуненню поривів магістралей, тощо. Була навіть пропозиція і про будівництво шкільної котельні. Нарешті дійшли згоди – питання забезпечення школи теплом поставити під номером один в "Плані розвитку мікрорайону на 2017 рік", а потім інші – облаштування автобусних зупинок, пішохідних доріжок, «лежачих поліцейських» коло школи і ринку відповідно, встановлення сміттєвих баків, реконструкція стадіону «Торпедо», питання карантинних рослин, бродячих собак та багато інших.
На цьому питання тепломережі не закінчилося – депутат Токмацької міської ради Роман Нанівський підняв тему платіжок населенню за місця загального користування, де не встановлено приладів опалення. Рішення сесії на цю тему не виконується – зазначив він. Міський голова констатував, що треба в ЗМІ повторно опублікувати це Рішення сесії, щоб населення міста знало, що є такий місцевий законодавчий акт. Головний інженер тепломережі в свою чергу зауважив, що вони і не виставляють рахунки таким абонентам, але присутні у залі не погодились з цим.
В «Різному» черги денної було розглянуто ряд пропозицій від громади і всі вони занесені в протокол для подальшого реагування і вирішення. Зупинюсь на своєму питанні. Я виступив з пропозицією налагодити харчування дітей в ДНЗ «Кузнечик», бо на мій погляд в садочку занадто багато подається дітям смажених страв і мало селянського масла до каші. Не «масличка», « маслища» та інших жирів рослинного походження, а наголошу - селянського масла. Мою пропозицію без зайвого клопоту занесли до протоколу, але…
PS. Наступного дня за ініціативи завідувача дитячим закладом «Кузнечик» Ніни Черкунової ми зустрілися. Вона мені повідомила, що я на громадських слухання лякав заклад прокурорською перевіркою, розказував про погане харчування в закладі – їй так повідомили невідомі мені «жіночки» по телефону. Але я сказав те, що сказав – треба унеможливити і мінімізувати смажену їжу. Все. Пані Ніна разом з медичною сестрою при бесіді підтвердили, що масло дійсно діти отримують в два рази менше норми – 10 грамів в день замість 20, але на загальному фоні харчування в закладі добре. Є фрукти, риба, м`ясо, курятина, прекрасна випічка. Дітям, що потребують дієтичного харчування їжа готується окремо. Користуючись нагодою ми з Ніною Миколаївною підняли проблемну тему розміщення з центрального входу в заклад аварійного дитячого майданчика, на якому граючись малеча може травмуватись. Ніна Миколаївна зверталась неодноразово з цього питання з додаванням світлин цього місця, але…на жаль… Користуючись нагодою звертаюсь і я до голови комітету мікрорайону «Ковальський» Людмили Яковлєвої, до міського голови Ігора Котелевського  – прошу вас встановити господаря цього майданчика, зобов`язати його виконати ремонт, або при неможливості ремонту – демонтувати його геть.

На фото - громадські слухання в мікрорайоні "Ковальський", що відбулися 08 грудня 2016 року в приміщенні ЗОШ №6 о 15-00 годині.








Немає коментарів:

Дописати коментар