пʼятниця, 2 грудня 2016 р.

Засідання Громадської Ради Токмацького району

29 листопада 2016 року. Черга денна - Про недовіру Голові Токмацької районної державної адміністрації Гураму Джіоєву
(Вибране)

 
В передостанній день осені відбулося засідання Громадської Ради при Токмацькій районній державній адміністрації. Останнє засідання Ради було 02 червня 2015 року. Майже півтора року Рада не збиралася, чому так ніхто і не зрозумів. Черга денна цієї Ради була пов`язана з останніми подіями навколо проведення позачергової 21 сесії Токмацької районної ради 24 листопада 2016 року з резонансною чергою денною «Про недовіру голові Токмацької районної державної адміністрації Гураму Джіоєву».
Засідання Ради розпочав її голова Микола Ніколаєнко. Він доповів про події тієї сесії, блокування трибуни О.Зубченком - начальником управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА, який в свою чергу доводив до відома присутніх інформацію про незаконність цієї сесії щодо висловлення недовіри голові РДА.
Після короткого екскурсу в історію, слово було надано Гураму Джіоєву, запрошеному на це засідання Ради. Пан Джіоєв доповів присутнім про свою роботу починаючи з дня призначення на посаду Президентом України. Повідомив також, що факт «замінування» приміщень виконкому, райради, адміністрації району знаходиться на контролі правоохоронних органів і що по цій справі відкрито кримінальне провадження. Невідомим залишився попередній факт «замінування» на аграрному Форумі 01 жовтня 2016 року, де був присутній народний депутат України С. Соболєв.
У присутніх членів Громадської Ради виникло питання – що робив у сесійній залі пан О. Зубченко, хто його запросив і чому він вважав, що сесія незаконна. На це питання відповідала В. Матвієнко – заступник голови Токмацької районної ради, яка до речі не була запрошена на це засідання. Зокрема вона зазначила, що сесія була цілком правомірна, заздалегідь було видано розпорядження про її призначення, відбулися засідання всіх постійних депутатських комісій з прийняттям відповідних протокольно оформлених рішень. На одній з цих комісій також був присутній і приймав участь в голосуванні депутат Токмацької районної ради Гурам Джіоєв.
Члени Громадської Ради виразили зауваження про те, що голова Токмацької РДА Г. Джіоєв не має тісної взаємодії з сільськогосподарськими виробниками, громадськістю. Від себе зауважу, що я теж помітив таке, бо при головуванні Гурама Джіоєва це було перше засідання Громадської Ради, до цього ніякі питання на засідання Громадської Ради не виносилися, громадськість району ні про що не сповіщалася.
Наприкінці засідання Гурам Джіоєв сказав: «Я з великим задоволенням сяду за круглий стіл, прийму всі претензії, що висловлені до моєї роботи, спробую на всі 100% їх виправити, але при цьому районна рада теж мене повинна почути».
З цього приводу виступила депутат Токмацької районної ради А. Антипенко: «Звинувачувати нас не потрібно, я вважаю, ми завжди намагаємося іти на компроміс, завжди намагаємося висловлювати свою «точку» зору і дослухаємося до вашої «точки» зору… Я хочу, щоб на депутатів реагували не як на інструмент, що депутати повинні тільки підняти руку і проголосувати за виділення коштів, а щоб у депутатів був інструмент за їх контролем…»
Після довгих дискусій від членів громадської ради до головуючого надійшла пропозиція про те, що сторони конфлікту мають самі дійти згоди в місячний-двомісячний терміни.

Немає коментарів:

Дописати коментар