неділя, 15 липня 2018 р.

День села: Солодка Балка, Ільченкове

День апостолів Петра і Павла (нар. Петрів день) — християнське свято на честь апостолів Петра і Павла. У народі знаменує закінчення купальських святкувань «маківки літа» і літніх весіль, прощання з весною та підготовку до сінокосу.

Саме у ці дні Новопрокопівська сільська рада Токмацького району святкувала День сіл Солодка Балка і Ільченкове.


Мешканці цих сіл важко працювали задля нашого добробуту цілий рік, тож заслужили на свято. У святковій атмосфері трударі та гості цих сіл за святковими столами приймали вітання від Новопрокопівського сільського голови Наталії Бут, Новенького сільського голови Анатолія Субоцького, члена виконавчого комітету Новопрокопівської сільської ради Володимира Безручко, який розповів історію заснування села Солодка Балка, заступника голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко та учасників художньої самодіяльності.
На святі, як годиться, не обійшлося без подарунків. Підвозили односельців до місця святкування депутати сільської ради, а колектив працівників сільської ради та члени її виконавчого комітету доклали зусиль в допомозі по приготуванні смаколиків до святкового столу для своїх односельців.

Більше відео святкування Дня села тут

Петро КРОПИВА


Немає коментарів:

Дописати коментар