субота, 7 липня 2018 р.

Срібна купальська роса-2018

Пройшов черговий Фестиваль народної творчості
6 липня в затоні річки Молочна, поблизу с. Кутузівка Жовтневої сільської ради, відбувся обласний Фестиваль народної творчості "Срібна купальська роса - 2018".
У програмі фестивалю були такі заходи:
- Святкова хода учасників художньої самодіяльності;
- Працювали презентаційно-обрядові торгівельні намети;
- Театралізоване дійство «Свято у вінках»;
- Виставка етномайстрів та народних умільців;
- Проведення майстер-класів з плетіння вінків;
- Працювало дитяче ігрове містечко «Діти, мов з віночка квіти» (ігри, конкурси, атракціони, аквагрим, аніматори);
- Конкурс на кращу рибальську юшку;
- Конкурс «Шукаймо цвіт папороті»;
- Файер-шоу;
- Народно-масове гуляння (ігри, конкурси, розваги);
- Танцювальна програма «Купальський коктейль»;
         Загальна кількість учасників Фестивалю – майже 300 чоловік з районів: Запорізький, Чернігівський, Михайлівський, Пологівський, Приазовський, Вольнянський, Оріхівський, Токмацький, з Херсонської області, с. Чорнобаївка, з м. Сум та міста Токмака.
         Фестиваль проведено з метою збереження, розвитку, популяризації нематеріальної культурної спадщини Запорізької області, аматорського, декоративно-прикладного мистецтва, розширення творчих зв’язків між регіонами області та за її межами.
         Організатори та засновники Фестивалю - Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, комунальна установа “Обласний методичний центр культури і мистецтва” Запорізької обласної ради, відділ культури і туризму Токмацької районної державної адміністрації, районний організаційно-методичний центр відділу культури і туризму Токмацької районної державної адміністрації.

         Фестиваль пройшов під патронатом відомих народного депутата України та обласної ради, повідомляли офіційні банери фестивалю, але мною з’ясовано, що 60 тис.грн. на проведення заходу виділено депутатами Токмацької районної ради, близько 20 тис. грн. з обласного бюджету плюс допомога місцевих сільгоспвиробників, підприємців у вигляді благодійної допомоги.

Петро КРОПИВА


Немає коментарів:

Дописати коментар