вівторок, 22 лютого 2022 р.

Вячеслав Колесников: Тимошенко пропонує реальний план миру в інтересах України та українців. Владі час прислухатись до її пропозицій і діяти!

Нинішня криза довела те, про що Юлія Тимошенко говорила ще вісім років тому – мінські домовленості є пасткою для України. Зараз це визнав і Зеленський. Шкода, що для цього були потрібні стільки років і стільки жертв українців.

Розуміючи, що тягар відповідальності для нинішньої влади заважкий, Юлія Тимошенко запропонувала Верховній Раді взяти відповідальність на себе – і рішенням парламенту визначити, які пункти мінських домовленостей є для країни неприйнятними і не будуть виконані за будь-яких умов.

Зеленський сьогодні каже, що потрібен інший формат переговорів – за участю США і Росії. Але не треба вигадувати велосипед! Цей формат давно визначений будапештським меморандумом, за яким ядерні держави - США Британія і Росія – гарантували непорушність українських кордонів (з Донбасом і КРИМОМ) в обмін на відмову України від ядерної зброї. Якщо Росія порушила меморандум - світова спільнота повинна жорстко відповісти агресору. Зокрема й санкціями. США і Британія від своїх зобов’язань не відмовлялись, тому мають підтримати Україну – не словом, а конкретними справами.

Україна сьогодні бореться не лише за себе. Вона бореться за весь світ. І світ зобов’язаний її підтримати. Насамперед  зміцненням наших оборонних можливостей, нашої армії. Водночас, потрібна не лише оборонна підтримка. Враховуючи, що саме Україна стала жертвою агресії і опинилася на «першій лінії оборони», їй має бути надана й відповідна фінансова підтримка. Насамперед – мають бути списані зовнішні борги. Так, як це відбувалося з багатьма країнами, що не з власної волі опинилися в критичному становищі.

Саме на досягнення такої угоди про підтримку мають бути спрямовані зусилля української влади. І в цьому її мають підтримати всі політичні сили України – відклавши в бік усі кон’юнкутурні політичні розбіжності. До цього закликає Юлія Тимошенко, і владі варто нарешті прислухатись до її порад.

Вячеслав Колесников – депутат Запорізької обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар