понеділок, 24 січня 2022 р.

Вячеслав Колесников: Ситуація в країні вимагає рішучих і професійних дій

В критичний для країни момент влада виявилася розгубленою і безпорадною. Ситуація вимагає рішучих і професійних дій, план яких запропонувала і може здійснити лише Юлія Тимошенко.

Некомпетентна влада своїми діями дедалі більше заводить Україну в глухий кут. І не лише в питаннях зовнішньої політики – де від неї залежить небагато. Провалені і економічна, і соціальна політика.  Метушливі ідеї - на кшталт використання на електростанціях соломи чи запровадження продуктових карток - лише підкреслюють, що влада насправді просто не знає, що робити.

Ситуація складна, але вийти з неї можливо, якщо діяти рішуче і професійно. Країні потрібний ефективний та досвідчений державний менеджер. Соціологічні опитування, проведені перед новим роком свідчать, що таким менеджером українці вважають Юлію Тимошенко. Адже вона наполягає на зміні курсу, відмові від корупційних схем, що збагачують можновладців і позбавленні теплих (і «хлібних» для них) місць.

Сьогодні влада, не маючи змоги дати людям хліб, вирішила запропонувати їм «видовища» у  вигляді гучного процесу над екс-президентом Порошенком. Мета цього спектаклю – зовсім не притягнення його до відповідальності. Адже Порошенка з легкістю відпустили під особисте зобов’язання, хоча звинувачують у державній зраді. Головне для влади – створити якнайбільше шуму, який дозволить перетворити Порошенка на зручного опонента Зеленського у другому турі майбутніх президентських виборів. Перемогти чинного президента Порошенку не під силу, адже соцопитування свідчать – взяти в гору над Зеленським може лише Тимошенко.

І це ще одна причина, чому влада не прислухається до «Батьківщини» і не хоче, щоб Тимошенко взялася за втілення свого плану. Адже у владних кабінетах розуміють – як тільки вона зупинить зростання цін і знизить тарифи – це стане початком кінця чинної влади. А для можновладців ця загроза реальніша за ризики, з якими стикається вся країна. Питання в тому, чи влаштовує це наших громадян, які щоденно, на власному досвіді переконуються, куди веде Україну і українців нинішня влада.

Вячеслав Колесников – голова фракції «Батьківщина» Запорізької обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар