пʼятниця, 5 липня 2019 р.

У Токмаці підприємцем засмічуються земельні ділянки громадян

До нашої редакції звернулися мешканці Токмака з вулиці Б. Хмельницького, які стверджують, що підприємцем – власником сусідньої земельної ділянки з вулиці Нагорної засмічуються їх власні земельні ділянки, які вони використовують для ведення городництва та садівництва.
         Вийшовши на місце я переконався, що дійсно, земля у людей покрита шаром пилу відсіву та піску, урожай, що дозріває, вимити під струменем води практично нереально - так він в`ївся. Під час виробничих робіт, свідком яких я став, з території доносилися досить гучні звуки і здіймався пил, що навіть забруднив мені об’єктив відеокамери, яку я використовував для підготовки відеосюжету.
         Мешканці зверталися зі своєю проблемою до місцевої влади, бо вже майже півроку потерпають від забруднення, та ще 2 травня 2019 року отримали відповідь на своє звернення за підписом міського голови Ігоря Котелевського.
У тексті відповіді зазначено, що група спеціалістів Токмацької міської ради виїздила на місце за адресою по вулиці Б. Хмельницького та провела ретельне обстеження території. За результатами обстеження встановлено, що дійсно, земельна ділянка токмачан засмічена пилом відсіву і піску. Власника сусідньої земельної ділянки попереджено про необхідність вжиття необхідних заходів спрямованих на недопущення проникнення на інші земельні ділянки пилу відсіву та піску.
         Власник встановив розприскувачі води, але на час мого відвідування вони не працювали під час робіт, окрім того токмачани стверджують, що дані засоби захисту від пилу вмикаються рідко і то в час коли вони знаходяться на городі.
         Люди, що мешкають в тому районі, з острахом сприймають зміну напрямку вітру, бо коли дує з півночі, то життя перетворюється на жахіття.




Стаття 41 Конституції України говорить про те, що «використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.»

         Петро КРОПИВА

Немає коментарів:

Дописати коментар