вівторок, 16 липня 2019 р.

ТРЕБА ДІЯТИ!

Країна обирає Верховну Раду. І ці вибори - це можливість для людей всенародно обрати нового прем’єр-міністра, який зможе допомогти молодому Президенту зробити всі необхідні зміни.
Тому нова Верховна Рада має створити «Коаліцію дій», яка об’єднає країну, призначить досвідченого прем’єр-міністра та втілить у життя сподівання українців жити краще.
«Новий Курс України» - це програма дій Юлії Тимошенко, яка увійде в основу роботи «Коаліції дій».
ДЛЯ КОЖНОГО
Першочерговим завданням нової влади є війна з корупційними схемами та притягнення до відповідальності представників старої влади. Це дасть можливість знайти нові надходження для державного бюджету.
І тоді стануть можливі справедливі соціально-економічні рішення для
покращення життя українців.
1.    Увесь газ українського видобутку буде спрямований на потреби населення. Державні підприємства видобувають 16,4 млрд м3, а населення споживає 15,8 млрд м3. Таким чином, доступного українського газу більш ніж достатньо для потреб людей.
2.    Вартість українського природного газу (видобуток, транспортування, податки та 30% прибутку) складає лише 3,5 грн за кубометр. Саме тому ціну на газ для населення буде знижено в 2 рази. Це також дозволить удвічі зменшити тарифи на тепло й гарячу воду, адже газ — це головна складова у їх вартості.
3.      Буде відновлено допомогу при народженні дитини: першої — 50000 грн, другої — 100000 грн, третьої та наступних — 150000 грн.
4.    Мінімальну пенсію буде піднято до рівня 3094 грн. Жоден пенсіонер не буде отримувати пенсію менше реального прожиткового мінімуму для пенсіонерів, затвердженого законом.
5.      Ми почнемо запроваджувати нову пенсійну систему, як у Європі. Ця система передбачає, що кожній людині в Україні, незалежно від того, чи вона вже на пенсії, чи пропрацювала частину трудового стажу, чи тільки починає роботу, буде відкритий спеціальний пенсійний рахунок у державному банку. На нього будуть зараховуватися всі пенсійні внески, які за людину сплачувалися все життя. Вони будуть проіндексовані та захищені.
ДЛЯ БІЗНЕСУ
6.    Ми наведемо лад і зробимо прозорою для українців роботу митниці та податкової служби.
7.    Для зменшення адміністративного тиску буде скасовано 37 податків і зборів, зокрема податок на спадок, держмито та судовий збір.
8.    Податок на додану вартість буде скасований та замінений мінімальним податком на реалізацію, як у США.
9.    Замість обтяжливого податку на прибуток, буде запроваджений податок на виведений капітал.
10.  Податок на фонд заробітної плати (ЄСВ) буде скасовано та замінено на персоніфіковану пенсійну систему.
11.  Для стрімкого економічного розвитку ми доб'ємося відкриття всіх шлюзів для макро- та мікрокредитування українського бізнесу на європейських умовах.
12.  Ми запровадимо єдиний податок на гектар землі, а осі інші податки для аграріїв скасуємо.
13.  Мораторій на продаж сільгоспземлі буде продовжено. Але фермери, малі та середні сільгоспвиробники, які живуть і працюють на землі, зможуть викупити свою землю без аукціонів за рахунок пільгових кредитів. Держава викупить за ринковою вартістю земельні паї у всіх людей.
14.  У людей, які захочуть продати свої паї, держава розпочне їх викуповувати за ринковою вартістю.
15.  Ми введемо довгостроково кредитування для аграріїв на європейських умовах, без застави, під страхування ризиків та під 3-5% річних.
16.  Ми розпочнемо вводити в життя обов’язкове медичне страхування. Це повністю забезпечить кожного громадянина безоплатними медичними послугами всіх рівнів найвищої якості, безоплатними медикаментами, які припише лікар, та профілактикою захворювань.
17.  Обов'язкове медичне страхування протягом найближчих років нарешті дозволить підвищити заробітну плату медиків до європейського рівня.
18.  Ми повернемо людям право викликати лікаря додому.
19.  У кожному селі буде забезпечене функціонування сучасного, оснащеного всім необхідним фельдшерсько-акушерського пункту (ФАПу)
20.  Забезпечимо виконання закону, за яким базова зарплата освітян не може бути нижча за 3 мінімальні. На сьогодні ця сума складає 12 519 грн.
21.  Принципово переглянемо систему освіти, її фінансування та структуру. Запровадимо єдиний норматив плати з бюджету за освіту для дитини на рівні європейських стандартів. І незалежно від того, куди дитина піде вчитися, у приватний заклад чи державний, гроші будуть іти за нею. Завдяки цьому закон гарантуватиме безоплатну освіту, від початкової до вищої. Доступ дітей та молоді до освіти не залежатиме від заможності їхніх батьків.
22.  Рішуча боротьба з офшорами. Завдяки законопроектам ВО «Батьківщина» 4380 і 4381 ВВП України зросте приблизно на 10%, що додасть до бюджету майже 130 млрд грн додаткових коштів.
23.  Нова програма «Контрабанда Стоп» та оптимізація процесів митного оформлення за європейським зразком. Попередній досвід таких заходів збільшував надходження до бюджету від митниці більш як в 2 рази. Спеціалісти вважають, що на сучасній українській митниці пропадає ще один бюджет країни!
24.  Суттєве скорочення і оптимізація структури бюрократичного державного апарату. Його «вартість» для бюджету буде зменшена в рази, а за умови «повальної» комп'ютеризації та оптимізації бізнес-процесів в органах державної влади та місцевих адміністраціях понад половина штатної кількості персоналу стануть не потрібні.
Команда «Батьківщини» готова взяти на себе відповідальність за втілення змін у життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар